Contra la crisi, imaginació: els patges reials s'avancen a Pare Noel i el 18 de desembre ja estaran a Puçol

Contra la crisi, imaginació: els patges reials s'avancen a Pare Noel i el 18 de desembre ja estaran a Puçol

En esta època en què és fàcil acudir al tòpic de la crisi per a justificar qualsevol fracàs, l'Agrupació de penyes dona un pas al front i, gràcies als seus genuïns contactes, aconseguix que els patges reials s'avancen inclús a la competència: enguany Pare Noel arriba tard a Puçol, perquè se li avancen els patges dels Reis Mags.

En esta època en què es discutix quasi tot (en especial en les vetlades ocioses i cridaneres en algunes tertúlies televisives), quan s'acosta el Nadal torna a reprendre's la polèmica entorn de qui han de ser els protagonistes dels regals dels xiquets: si continuar amb la tradició i reservar les sorpreses per als Reis Mags, o adaptar-se als costums anglosaxons i deixar que siga Pare Noel el que s'ocupe dels nostres fills.

Conscients de la competència existent inclús en èpoques tan donades a l'alegria, la felicitat i els somriures compartits, l'Agrupació de penyes s'ha posicionat en el tema prenent partit pels seus entranyables Melcior, Gaspar i Baltasar, els mateixos que atenien les seues peticions quan els membres de l'agrupació eren tendres infants… una cosa de la que ja fa molt, molt de temps, d'ací que els seus fills no tinguen tan clar això d'esperar fins al 6 de gener, quan quasi s'acaben les vacacions, per a disfrutar dels seus regals.

Però esta agrupació és la mateixa que es va enfrontar fa un any al tòpic eixe que deia “ací en el Llevant això de la tapa no funciona, això és per a altres regions, com Andalusia”… i el resultat ja s'ha vist: la primera Ruta de la tapa, celebrada les passades festes de setembre, va aconseguir unes xifres pròximes a les cent mil tapes repartides.

I la segona ruta ja està en marxa.

Així que enfront del tòpic de “els reis arriben massa tard”, l'agrupació ha tornat a tirar-li imaginació: si els reis han de mantindre's fidels a la seua cita (què seria del calendari laboral si suprimim la festa el 6 de gener!), el que ningú havia pensat és que podien enviar als seus emissaris de confiança, els patges reials, amb molta antelació, per a realitzar les reserves dels xiquets de Puçol abans que el col·lega grosset que enfila pels balcons i baixa per les ximeneres acabe emportant-se els desitjos, les il·lusions i el pressupost de totes les butxaques.

I han tornat a aconseguir-ho.

El diumenge 18 de desembre, una setmana abans que Pare Noel invadisca les llars de mig món, els patges reials arriben a la plaça del País Valencià de Puçol.

Serà a partir de les 11.30 hores i, com sempre, no vindran sols, sinó amb un parc infantil

El diumenge 18 de desembre, una setmana abans que Pare Noel invadisca les llars de mig món, els patges reials arriben a la plaça del País Valencià de Puçol. Serà a partir de les 11.30 hores i, com sempre, no vindran sols, sinó amb un parc infantil, jocs, unflables i, com no podia ser de cap altra manera, el suport de l'Agrupació de penyes, sempre disposada a facilitar que els més menuts es facen una foto amb els patges, alhora que l'entreguen la tradicional carta amb les seues peticions… perquè, atenció, estos patges són molt tradicionals i arrepleguen les comandes en paper —això sí, pot ser reciclat—, gens de correus electrònics o xarxes socials.

A canvi del manuscrit original de cada xicotet, els patges entreguen somriures, caramels, llepolies i, per què no, una foto per a fer-la arribar als mateixos Reis Mags.

Així, en la vesprada del 5 de gener, durant la cavalcada que recorre els carrers de Puçol a partir de les 17.30 hores, Melcior, Gaspar i Baltasar tindran menys problemes per a reconéixer els xiquets que tan pacientment han esperat que els seus somnis es feren realitat. Perquè són també els membres de l'agrupació els que s'ocupen d'organitzar la tradicional cavalcada de Reis, això sí, amb el suport logístic i econòmic de l'Ajuntament de Puçol, que aporta tot ho precise perquè el recorregut siga seguit amb il·lusió per xics i grans.

Comencem a pensar que eixe eslògan amb què es van presentar per a donar la benvinguda a la segona Ruta de la tapa —un poc així com: “L'agrupació, organitzadors d'esdeveniments”— potser no siga tan pompós com alguns pensaven i poden convertir-se en autèntics creadors de tendències… s'atreviran també amb les falles i els bous?

Informa: Sabín

 

853-cartel_pajes_y_reyes-1

 

14 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres