El dissabte 17, els playbacks solidaris de les falles comptaran amb moltes estreles invitades per a lluitar contra la paràlisi cerebral

El dissabte 17, els playbacks solidaris de les falles comptaran amb moltes estreles invitades per a lluitar contra la paràlisi cerebral

El 3 de desembre va ser la primera sessió de playbacks de les falles de Puçol, que enguany dediquen la seua recaptació íntegra a Tomás Esteve, un xiquet de Puçol amb paràlisi cerebral. Per a la segona i última sessió, el dia 17, a més de les falles locals està prevista la presència dels guanyadors del concurs de la Junta Central Fallera de València.

Encara que tots sabem que a l'hora de l'entrega de premis la rivalitat existix en totes les poblacions i, pràcticament, entre la major part de comissions, el món faller també sap unir-se i demostrar que abans que competidors són companys de viatge… això sí, cada un amb la seua falla.

Bon exemple del que s'ha dit són els playbacks solidaris que cada any organitza la Junta Local Fallera de Puçol, en els que solen participar totes les falles locals i que són un dels pocs actes en què cal pagar entrada… això sí, és per una bona causa.

Enguany la junta ha organitzat els playbacks a fi d'ajudar a Tomás Esteve, un xiquet afectat per una malaltia poc coneguda, la paràlisi cerebral

Després de col·laborar amb Cáritas o amb l'Associació de Discapacitats (ADIS), enguany la junta ha organitzat els playbacks a fi d'ajudar a Mari Pau Esteve i al seu fill Tomás, un xiquet afectat per una malaltia degenerativa poc coneguda, la paràlisi cerebral. Per a poder lluitar contra ella, Tomás ha de viatjar cada sis mesos a Estats Units, concretament a Philadelphia, on és sotmés a un tractament experimental que, de moment, és l'únic que ha aconseguit acceptables resultats.

Però cada visita costa 6.000 euros.

Per a tirar una mà a Tomás, Mari Pau, els seus familiars i amics, que ja han organitzat distints esdeveniments per a recaptar fons —des de mercats ambulants solidaris a exhibicions esportives— les falles de Puçol han decidit que enguany la recaptació de les seues dos jornades de playbacks vagen destinades íntegrament a sufragar el pròxim viatge de Tomás.

Però per a això fa falta omplir l'Espai Jove, dissabte que ve 17, a les 6 de la vesprada… i omplir-lo amb veïns que paguen els 3 euros de l'entrada.

Una vegada conegut el destí de la recaptació, la història de Tomás ha commogut a més d'un en el món faller i no sols a nivell local.

Per a recolzar la causa, en la segona jornada de playbacks actuaran de forma desinteressada els guanyadors del concurs de playbacks de la Junta Central Fallera de València, junt amb els components de la falla García Lorca-Oltà (triomfadors en el concurs de playbacks organitzat el passat any per Molí de Vent), els tercers classificats de la categoria infantil (components de la falla Equador-Alcalde Gurrea) i, com sol succeir en tots els esdeveniments solidaris, a la festa se suma el grup de dansa oriental Um Yarasun.

Si tots ells són capaços de pujar-se a l'escenari de l'Espai Jove per a ajudar Tomás… et vas a quedar sense disfrutar de l'espectacle i sense aportar els teus tres euros solidaris?

El dissabte, comptem amb tu…

Informa: Sabín

778-playbacks_fallas-1

 

13 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres