Naix una nova secció en la web municipal: receptes de cuina tradicionals per fomentar la dieta mediterrània

Naix una nova secció en la web municipal: receptes de cuina tradicionals per fomentar la dieta mediterrània

La web municipal es va a enriquir en breu amb una secció molt apetitosa: plats de menjar típics valencians. Una veïna de Puçol està disposada a compartir els seus secrets de cuina via web amb l'objecte de no perdre la tradició culinària i animar altres persones a col·laborar en un projecte per fomentar la dieta mediterrània.

Per a Charo Palamós, veïna de Puçol, la cuina sempre ha sigut una de les seues aficions, sobretot des que veia sa mare de xicoteta elaborar de forma casolana els dolços típics de Puçol i voltants. Anys després, la seua filla li va preguntar per un dels plats de la iaia i ella es va adonar que no el tenia apuntat, tot el que sabia ho havia anat deprenent sobre la marxa, sense deixar constància per escrit.

A partir d'ací va sorgir la idea de recuperar totes eixes receptes de casa, tant primers i segons plats com a postres, “perquè les generacions posteriors puguen elaborar-les i així no es perda la tradició culinària”, assegura Charo. Una base de dades que a poc a poc i gràcies a Internet es va convertir en un blog on pot “penjar” en la xarxa els plats que elabora.

Charo Palamós està "disposada a fer de punxe de cuina de qualsevol altra persona que vullga ensenyar-me una recepta típica de Puçol o d'altres llocs. La forma de fer-lo estaria per veure, però de moment sí m'agradaria que s'implicara la gent, perquè hi ha molta saviesa gastronòmica en les cases de Puçol”

Ara, en un intent també de difondre la dieta mediterrània, ha oferit enviar les seues receptes a la web municipal. D'esta forma, tota la informació sobre els ingredients, el mode d'elaboració i per descomptat les fotos amb l'acabat final podran ser vistes per tots. Un compromís que implica un treball extra però que es veu recompensat per la seua afició a la cuina i també per una crida a altres persones que tinguen la seua mateixa afició.

“Després de fer el blog i localitzar quasi totes les receptes de la família, vaig pensar que hi hauria molts més plats de la zona que jo desconec i que m'agradaria deprendre”, diu Charo. “Per això vull compartir les meues receptes a través de la pàgina web de Puçol i al mateix temps animar altres persones a què col·laboren i m'ajuden a elaborar un gran receptari de plats tradicionals”.

Per este motiu, Charo assegura “estar disposada a fer d’ajudant de cuina de qualsevol altra persona que vullga ensenyar-me una recepta típica de Puçol o d'altres llocs. La forma de fer-ho estaria per vore, però de moment sí m'agradaria que gent s'implicara, perquè hi ha molta saviesa gastronòmica en les cases de Puçol”.

D'esta forma, l'objectiu d'esta veïna de Puçol és doble: d'una banda, divulgar amb plats pràctics el consum de la dieta mediterrània “perquè el secret de les meues receptes no és un altre que usar ingredients típics valencians i a més amb una elaboració senzilla i barata perquè puguen fer-les les persones que tenen poc temps per a la cuina”. D'altra banda, vol augmentar eixa base de dades que un dia va començar a petició de la seua filla, “arribar a recopilar un ampli receptari amb aportacions d'altres veïns perquè en un futur inclús es poguera fer un llibre, això seria genial”, assegura.

De moment, la seua aportació gastronòmica en la web s'ajustarà a plats de temporada. L'objectiu a aconseguir a mitjà termini és el de publicar una recepta a la setmana perquè hi haja varietat, i també aportar alguns trucs de cuina “sobretot per als més jóvens”, assegura Charo.

Al mateix temps, espera la col·laboració ciutadana per començar amb un projecte, que, com a poc, pinta molt apetitós.

Les persones que vullguen posar-se en contacte amb ella poden fer-ho en les direccions següents:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa: Susana Fernández Piqueras


13 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres