La Costera es prepara per a rebre nous habitants el 17 de desembre: una bassa permanent d'amfibis

La Costera es prepara per a rebre nous habitants el 17 de desembre: una bassa permanent d'amfibis

Dissabte que ve 17 de desembre l'Associació Ecologista-Agró, en col·laboració amb Roncadell i l'Ajuntament de Puçol, inaugura una nova bassa permanent per a amfibis en La Costera. Un projecte per aclimatar a granotes i gripaus al seua nova llar, i amb el qual també volen incentivar el voluntariat mediambiental.

El pròxim 17 de desembre, el Paratge Natural de La Costera es convertirà en la nova llar per a uns xicotets habitants: les granotes i els gripaus, els amfibis més coneguts per tots.

Gràcies a l'Associació Ecologista-Agró Horta Nord i al Grup d'Estudi i Defensa de l'Entorn Roncadell, en col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol, estes verdes criatures, tantes vegades representades en contes o dibuixos animats, podran viure ara en La Costera, convertint-se així en nous veïns que completaran i enriquiran l'entorn mediambiental del parc.

I la seua nova casa serà una bassa permanent en el Paratge Natural Municipal que els voluntaris ecologistes estan preparat amb vegetació apropiada: plantes aquàtiques com el lliri groc o la bova, procedents del Tancat de la Pipa de l'Albufera de València i de la Marjal d'Almenara, dos espais naturals, que, igual que La Costera, també estan davall la custòdia del territori d'Agró.

A més d'inaugurar un punt d'aigua permanent on viuran estos amfibis, els grups ecologistes volen incloure esta acció en el projecte Adopta una bassa del Grup Roncadell, que pretén acostar a la població l'entorn natural i afavorir així el respecte cap a les basses i la flora i fauna que habita en elles.

Per este motiu, des d'Agró conviden a tots els veïns de Puçol a esta nova jornada de voluntariat ambiental, on a més s'instal·larà una escapatòria al Dipòsit d'Aigua de la Costera per evitar l'ofegament d'aus, xicotets mamífers i amfibis. Després visitaran l'aljub d'este Paratge Natural, un punt temporal d'aigua de gran valor mediambiental.

Durant tot el voluntariat, els participants estaran acompanyats pel biòleg de Roncadell i especialista en amfibis Vicent Sancho, que explicarà el projecte Adopta una Bassa, així com els problemes que patixen actualment les granotes i els gripaus i la importància dels amfibis per als ecosistemes.

El punt de trobada per a tot aquell que vullga assistir a la inauguració de la nova bassa d'amfibis en La Costera serà l'Oficina de Correus de Puçol i l'hora les 9.30 del matí.

També pots telefonar als telèfons: 679 908 238 - 691 077 424

T'esperem per a adoptar la bassa per a amfibis en La Costera!

Entra en Acció amb AE-Agró

Informa: Miguel Crespo

842-balsa_anfibios_costera-1

11 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres