Les futures educadores de Puçol posen en pràctica la seua didàctica amb dinàmiques grupals i performances en el dia del Sida

Les futures educadores de Puçol posen en pràctica la seua didàctica amb dinàmiques grupals i performances en el dia del Sida

Amb motiu del dia internacional de lluita contra la Sida, celebrat l'1 de desembre, les alumnes del Cicle Formatiu d'Educació Infantil van organitzar una sèrie de dinàmiques grupals i actes lúdics, amb animacions i performances incloses. Tot això amb l'objectiu d'informar i conscienciar als més jóvens sobre esta malaltia.

Totes les alumnes del primer i segon cicle d'Educació Infantil de Puçol s'han bolcat en les activitats del dia internacional de lluita contra la Sida. I és que dies com estos suposen una oportunitat per a les futures educadores de mostrar els seus coneixements didàctics i portar-los a la pràctica. En este cas, es tractava d'informar i conscienciar als jóvens sobre el problema del Sida.

Com ve sent habitual, i sempre amb la col·laboració de l'Institut de Secundària (IES) i del departament de joventut de l'Ajuntament de Puçol, enguany les activitats contra la Sida han consistit en “dinàmiques grupals i animacions participatives, dirigides a tots els companys i companyes de l'IES Puçol”, assenyala Begonya Cózar, una de les professores.

Les estudiants de primer van ser les encarregades de construir “amb molta il·lusió” el llaç gegant de globus rojos que es va penjar en el vestíbul i que recordava a tots la importància de prendre mesures de prevenció contra esta malaltia. D'altra banda, les alumnes de segon, dividides per grups, van realitzar diferents activitats d'animació en l'hora del pati: cançons, cartells amb lemes, consignes per megafonia, així com una gran pilota per “marcar-li un gol al Sida”, expressaven les protagonistes.

Les estudiants de primer van ser les encarregades de construir “amb molta il·lusió” el llaç gegant de globus rojos que es va penjar en el vestíbul i que recordava a tots la importància de prendre mesures de prevenció contra esta malaltia

També van fer gala de la seua imaginació i inventiva utilitzant un enorme plàstic que simbolitzava una barrera de prevenció i que impedia passar els globus d'aigua, que representaven els virus. Per descomptat, tampoc va faltar el repartiment de preservatius i “l’aparició” d'un paracaiguda gegant, símbol de la idea de protecció que pretenia arribar a tots.

Totes estes activitats, coordinades per l'equip de professors, van servir per a donar a conéixer què és la Sida, quines són les principals vies de contagi i com podem previndre-la. Segons comenten les seues organitzadores, este tipus d'actes adquirixen un major significat per “la importància d'estar informats per a saber com es pot evitar la malaltia, i també per la importància de transmetre hàbits de vida saludables”.

També els alumnes de batxillerat de l'IES Puçol es van implicar en este dia amb un gran mural informatiu que invitava a tots a fer-se sabedors que “la Sida no és una favada”.

En definitiva, una performance col·lectiva que va dinamitzar l'hora del pati i que va recordar als jóvens de Puçol que cal estar sempre alerta davant d'esta malaltia. També va permetre portar a la pràctica les dinàmiques de grup que les estudiants del Cicle d'Educació Infantil estan deprenent en classe i que un dia, quan ja siguen educadores titulades, podran aplicar amb els seus propis alumnes.

Informen: Alumnes del Cicle Formatiu d'Educació Infantil 

fotos_noticia

830-dia_sida_ciclos-4

 

05 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres