L'espectacle com a element educatiu en la lluita contra la Sida: el llaç gegant de l'institut

L'espectacle com a element educatiu en la lluita contra la Sida: el llaç gegant de l'institut

Mentres tot el món celebrava amb diferents gestos col·lectius el passat 1 de desembre la lluita contra la Sida, els alumnes de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol se sumaven a estes accions amb una sèrie d'activitats lúdiques durant l'hora del pati.

La tradicional concentració de xics i xiques per a unflar globus rojos s'ha convertit en un clàssic que davall la supervisió de José Luis Gómez, tècnic de joventut de l'Ajuntament de Puçol, culmina any rere any en un espectacular llaç gegant.

Este símbol característic de la commemoració queda exposat en l'entrada de l'IES per a demostrar que els jóvens també són capaços de prendre consciència d'esta xacra social que des de 1981 —data en què van començar a identificar-se els primers casos— ha acabat amb la vida de 25 milions de persones en tot el món.

Els alumnes de Batxillerat i del Cicle Formatiu de l'IES van sorprendre en esta ocasió als seus companys amb una sèrie d'espectacles d'animació relacionats amb la necessitat previndre la Sida

Els alumnes de Batxillerat i del Cicle Formatiu de l'IES van sorprendre en esta ocasió als seus companys amb una sèrie d'espectacles d'animació relacionats amb esta efemèride i, sobretot, amb la necessitat previndre la Sida. A més, un gran mural en memòria de les víctimes d'esta malaltia arreplegava el xicotet homenatge a les persones que van lluitar sense èxit per véncer-la.

Les institucions educatives tenim l'obligació de proporcionar als alumnes la informació necessària sobre esta malaltia, el seu impacte social i els mètodes de prevenció per a evitar-la; així doncs, els actes de hui suposen la culminació d'un cicle de xarrades-col·loqui a càrrec d'AVACOS (Associació Valenciana Contra la Sida)”, explica Pilar Milán, directora de l'institut.

Al seu torn, els alumnes participants han valorat molt positivament tant el procés de muntatge de l'animació com la repercussió sobre els seus companys: “a través del joc i de l'espectacle resulta més eficaç  la interiorització del missatge que prèviament hem aprés i ara  pretenem  transmetre”, comenta un grup de jóvens de Cicle Formatiu d'Educació Infantil. Ells es preparen al seu torn per a ser educadors, de manera que els professors inserixen este tipus d'activitats en la seua programació d'aula, amb la qual cosa s'aconseguix unir dos objectius importants per a la formació integral dels jóvens.

Ja que no es pot viure d'esquena als problemes que afecten la nostra societat, la comunitat educativa de l'IES Puçol aposta per la formació dels seus alumnes perquè a través del coneixement prenguen consciència de les seues  responsabilitats com a ciutadans.

Informa: La Direcció de l'IES Puçol

fotos_noticia

839-acto_sida_instituto-3

 

04 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres