Alumnes de Primària prenen el control de l'ajuntament amb els plens infantils que celebren el dia de la Constitució

Alumnes de Primària prenen el control de l'ajuntament amb els plens infantils que celebren el dia de la Constitució

Durant dos dies, els membres del consistori han rejovenit uns quants anys fins a convertir-se en xicotets alcaldes i regidors d'11 anys. Alumnes de Primària han viscut per un dia l'experiència de ser els governants de Puçol i han realitzat interessants propostes on els seus homòlegs adults han pres bona nota.

L'Ajuntament de Puçol es va omplir fins a la bandera els passats dies 29 i 30 de novembre. El motiu, la celebració de tres plens extraordinaris on els membres de la corporació actual cedien les seues butaques a uns jovencísimos alcaldes i regidors d'11 anys. I és que per un dia, alumnes de 5t de Primària van viure en primera persona l'experiència de prendre el comandament del seu ajuntament, uns en forma de governants, altres en el paper d’oposició, i la resta com a públic amb dret a precs i preguntes.

A les 9.30 hores del dimarts estava convocada la primera sessió, formada pels col·legis Lluís Vives i Virgen al Pie de la Cruz. L'alcaldessa i els seus 16 regidors pujaven a l'estrada amb pas decidit, i després de jurar o prometre el seu càrrec, procedien a exposar i votar els punts de l'orde del dia. Sorprenentment, el consens es va imposar i pràcticament tots els temes es van aprovar per unanimitat. La mateixa tònica va seguir en el segon ple, protagonitzat pels col·legis Bisbe Hervàs i Alfinach, i també en el tercer, celebrat el dimecres, on alumnes del Jaume I i American School of València van tindre el seu torn.

Com si d'un verdader ple es tractara, els xicotets polítics portaven en les seues carpetes una bateria de propostes reals per a millorar la vida dels veïns

I com si d'un verdader ple es tractara, els xicotets polítics portaven en les seues carpetes una bateria de propostes reals per a millorar la vida dels veïns. Així, durant les tres sessions es va parlar, entre altres temes, d'un carril bici, d'arreglar el barranc per a crear un cinturó verd; també es va posar sobre la taula el tema de les beques escolars, l'eliminació de barreres per a persones amb discapacitat o l'ampliació del poliesportiu.

Unes peticions que han elaborat amb l'ajuda dels seus professors. En este sentit, la tutora del CP Lluís Vives, Mª Asunción Gallego, assegura que els alumnes “han preparat este dia amb molta il·lusió, alguns no havien estat mai en l'ajuntament i no sabien bé a què venien. Però estan convençuts que els faran cas en tot el que demanen”.

Efectivament, estes sessions no van caure en sac trencat, perquè els “autèntics” membres del consistori van estar molt atents entre el públic. L'alcaldessa, Merche Sanchis, els assegurava que “hem pres bona nota de les propostes que heu fet”. Merche va felicitar als seus homòlegs al final de cada sessió i els va desitjar “que hàgeu aprés un poc sobre el dia a dia d'un ajuntament, de com és debatre propostes de difícil i prendre decisions”.

Els estudiants van eixir “molt satisfets”, com indica l'educadora municipal, Dolores Muñoz, qui també va agrair la col·laboració dels directors, professors i tutors de tots els col·legis, “per la seua participació i per la bona organització que han tingut”. 

A més d’apredre el que és una majoria absoluta, una abstenció o una obertura de sessió, estos plens infantils, que es vénen celebrant des de fa molts anys a Puçol, servixen per a commemorar l'aniversari de la Constitució Espanyola, que el pròxim 6 de desembre complix 33 anys. Una manera transversal d'ensenyar els secrets de la democràcia als més jóvens.

Després de les sessions infantils, el pròxim 19 de desembre serà el torn dels plens juvenils d'Educació Secundària. Segur que Merche i companyia preparen ja llapis i paper per prendre bona nota de tot el que es diga en el saló de plens.

Informa: Susana Fernández Piqueras 

fotos_noticia fotos_noticia fotos_noticia


 816-pleno_obispo_alfinach

01 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres