Manifestos, pancartes i emotius poemes per a exigir tolerància zero i dir NO a la violència de gènere

Manifestos, pancartes i emotius poemes per a exigir tolerància zero i dir NO a la violència de gènere

Enguany la poesia ha sigut la protagonista de l'acte reivindicatiu que es va celebrar a Puçol el passat 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Diversos col·lectius de la població van expressar el seu rebuig d'esta alifac de la manera més commovedora, amb poemes, lectures, i amb 5 minuts de silenci per les víctimes.

L'emotivitat ha estat més present que mai en forma de poesia en la concentració enfront de l'ajuntament de Puçol del passat 25 de novembre. Prop de 250 persones es van reunir per a manifestar conjuntament el seu rebuig de la violència contra les dones i exigir d'una vegada per sempre tolerància zero i una major conscienciació social contra esta alifac que pareix no tindre fi.

Emmarcat dins del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, l'acte va tindre com a protagonistes als col·lectius de la població, que, fent ús de la paraula, van expressar els seus sentiments de rebuig i repulsa cap al maltractament. Uns sentiments que enguany van aflorar més de prop que cap altre, amb el record i homenatge a la nostra veïna Mina Chenane, que per desgràcia es va sumar el passat mes de setembre a la llista negra de dones assassinades en l'àmbit domèstic.

Prop de 250 persones es van reunir per a manifestar el seu rebuig a la violència contra les dones i exigir una major conscienciació social.

Després de l'acte oficial, els repreentants dels distints grups polítics reconeixien haver tingut molt present a Mina Chenane en este dia.

Així, Rosa Cañadas, una alumna del Programa de Dones de la regidoria de benestar social, va aconseguir emocionar amb un aborronador poema escrit per ella mateixa en què es dirigia de forma oberta al maltractador com “tirà, despietat i terrorista de la llar”. Un poema recitat “des del cor i amb l'objectiu de despertar consciències” assegurava.

Els alumnes del Programa de Qualificació Professional Inicial de jardineria, de l'Escola d'Adults i del Taller de Rehabilitació Psicosocial van llegir diverses frases i van repartir llaços morats, símbol d'este dia. També les alumnes del Programa de Dones van dibuixar pancartes amb frases reivindicatives, i l'Institut de Secundària va aportar un llaç gegant amb fotografies d'alumnes, professors i la resta de personal, com a expressió del rebuig col·lectiu de la comunitat educativa a la violència de gènere.

I és que l'educació dels més jóvens és precisament la base on més s'està incidint per a la prevenció i eradicació definitiva de la violència de gènere. En este sentit, dos alumnes de 4t d'ESO van llegir un manifest on, en representació de l'IES, exposaven el compromís de “una educació igualitària i no sexista, la defensa i protecció dels drets fonamentals i l'augment de la sensibilitat per mitjà del diàleg, la tolerància i el respecte”.

El Col·lectiu de Dones de Puçol també va voler sumar-se amb un altre manifest, llegit per la seua presidenta, Rosa Fernández, on es recordava de forma optimista que després de 12 anys celebrant el Dia Internacional contra la Violència de Gènere “s'han aconseguit molts èxits en matèria d'igualtat, però és responsabilitat de tots continuar avançant perquè no es violen els drets de les dones, sobretot en l'àmbit privat; és un compromís de les persones i de les institucions”.

Finalment, la regidora de la dona de Puçol, Eloísa Rosa, tancava l'acte amb la lectura d'un altre manifest on apel·lava a tots els ciutadans a “ser contundents amb una forma de violència que és en realitat un atemptat a la societat, a la llibertat i a la dignitat de la dona”. Després de la seua intervenció, els presents van guardar 5 minuts de silenci en homenatge a totes les víctimes, moments que van ser acompanyats amb una melodia d'Ennio Morricone interpretada per Edda dell'Orso.

Després de l'acte oficial, els representants dels distints grups polítics reconeixien haver tingut molt present a Mina en este dia. Així, l'alcaldessa Merche Sanchis va incidir en “la importància de continuar lluitant contra esta alifac, de dir NO, perquè ja està bé de tanta mort”. Per la seua banda, Enric Esteve, representant del Bloc-Coalició Compromís, i Lola Sánchez, del grup socialista, desitjaven que “tant de bo esta fóra l'última concentració que fem, perquè seria senyal que la situació s'ha normalitzat i no faria falta continuar celebrant este dia”. La representant d'Iniciativa per Puçol, Estrella Carcassona, demanava la “modificació de la llei i un augment de recursos per a evitar més morts”.

Unanimitat de totes les forces polítiques i de la resta de col·lectius de Puçol en la lluita per a eradicar definitivament un dels majors problemes que arrossega la societat actual.

Informa: Susana Fernández Piqueras

fotos_noticia

808-acto_contra_violencia-7

 

28 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres