Javier Rodríguez supera amb èxit la seua travessia contra el càncer i arriba a meta una hora abans amb el suport incondicional de Tripuçol

Javier Rodríguez supera amb èxit la seua travessia contra el càncer i arriba a meta una hora abans amb el suport incondicional de Tripuçol

Es van complir les expectatives per a Javier Rodríguez. A pesar de la pluja i el mal oratge, va superar el seu repte d'arribar nadant des de Puçol a València, i ho va fer amb un èxit tan rotund que va arribar quasi una hora abans a la meta. Emocionat per tot el suport rebut des de Puçol i del món de l'esport en general, ja planeja la següent gesta.

Molta emoció, llàgrimes i sobretot satisfacció per haver superat el repte. Estes van ser les primeres sensacions que van passar pel cap de Javier Rodríguez el passat 20 de novembre quan va arribar a la platja de la Malva-rosa de València després de recórrer nadant 22 quilòmetres i fer-ho en un temps rècord. I és que una hora abans d'allò que s'ha previst, sobre les 13.15 hores, arribava a la meta este nadador des de Puçol, complint així de lluny el seu objectiu: recolzar la lluita contra el càncer i llançar un missatge de prevenció.

Com a bon esportista acostumat a la competició, Javier va eixir mentalitzat des del primer moment per a combatre les condicions meteorològiques, perquè segons les seues pròpies paraules “va eixir un dia per a quedar-se a casa, havíem d'haver suspés”. Però res més lluny de la realitat, quan li van preguntar a la seua arribada va confessar que el trajecte “s'm'ha quedat curt, podria haver continuant nadant més, inclús m'han quedat forces per a tornar a Puçol corrent”.

 

A les 7.30 hores, Javier i el seu acompanyant iniciaven la travessia a nade des de la platja de Puçol.

Com estava previst, cada hora paraven uns minuts per a hidratar-se i recarregar forces.

Van arribar a la Malva-rosa sobre les 13.15, una hora abans del que preveu
 

No obstant això, el nadador de Puçol va estar més preocupat per les persones que l'acompanyaven que per ell mateix, perquè segons confessa, “mentre anava nadant anava pensant en el suport logístic que em va brindar el Club Tripuçol i no podia fallar-los”. Un suport materialitzat en dues canoes d'assistència amb membres del club de triatló, i també el suport personal de Pedro Martín Reig, campió del món, que va estar al seu costat durant tot el trajecte.

El matí va començar tranquil. A les 7.30 hores Javier i el seu acompanyant iniciaven la travessia des de la platja de Puçol sense incidències. Com estava previst, cada hora paraven uns minuts per hidratar-se i recarregar forces. Però els 17 graus de temperatura del mar van fer que els braços dels nadadors foren cada vegada més ràpid, i com a peixos dins de l'aigua, prompte es van acomodar al medi a pesar que l'onatge anava creixent i la pluja començava a fer acte de presència.

Així, segons assegura Javier, “a partir del km 10 vam començar a vore que el cel es tancava i es tornava totalment gris, i poc després va començar una tempestat elèctrica que va endurir les condicions, però vam saber mantindre la calma”.

Una de les canoes va bolcar provocant el moment de màxima tensió de la travessia. Però Javier i els seus companys no es van deixar impressionar pel mar embravit; i aproximadament a 2 km per al final, l'adrenalina els va recórrer el cos quan una vintena de persones es va unir de forma solidària. Entre ells, el campió de duatló de Puçol Vicente Pamblanco, que no va dubtar a pujar-se a una embarcació per a ajudar a remar, i la nadadora de Gandia Selina Moreno, qui després de superar un càncer de mama va ser la primera espanyola a creuar nadant el Canal de la Manxa.

Una vegada a terra, Javier es va abraçar emocionat a Pedro Martín Reig i quasi a l'instant va rebre les felicitacions de tots els presents, inclosos els membres de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), els periodistes que esperaven arreplegar les primeres paraules, i també persones desconegudes per al nadador. En este sentit, Javier reconeix que “a pesar del mal temps em vaig emportar una grata sorpresa al vore allí tanta gent que sense conéixer-me em donava l'enhorabona”.

Per este motiu, Javier i l'AECC ja planegen per a l'any que ve una gesta semblant amb el mateix lema: la prevenció i lluita contra el càncer, “perquè com més vegades llancem el mateix missatge, més lluny i a més gent arribarà”, assegura Javier. Una crida a qui segur tornarà a unir-se el món de l'esport en general, i que també comptarà amb el suport dels seus amics del Club Tripuçol.

I és que Javier afirma sentir-se “orgullós d'haver trobat en l'esport de Puçol una gran família. M'he sentit molt abrigat socialment des que vaig vindre a viure ací fa tres anys. I tot gràcies a l'esport i al Club Tripuçol, que m'ha permés engrandir el nucli de les meues amistats, i en actes com este han demostrat estar al meu costat, per això el meu etern agraïment”.

Informa: Susana Fernández Piqueras

fotos_noticia

796-reto_javier_rodriguez-5

 

24 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres