Vicente Pamblanco, el campió del món de duatló, torna al col•legi on tot va començar

Vicente Pamblanco, el campió del món de duatló, torna al col•legi on tot va començar

El campió del món de duatló, Vicente Pamblanco, va ser invitat pels professors d'educació física del col·legi Bisbe Hervás, Merçe i Juan, per a donar unes xarrades, en diferents dies, als alumnes de 3r, 4t, 5t'i 6t de Primària. Objectiu? Que no deixen de practicar esport, perquè és important per al desenrotllament físic i l'intel·lectual.

Les xarrades començaven amb la presentació als alumnes de Vicente Pamblanco, i com un alumne que havia estudiat en col·legi era campió del món de duatló en el seu grup d'edat, a base de sacrifici i esforç.

A continuació se'ls explicava en què consistia el triatló i duatló: els tres esports que ho componen, com s'entrena, com es competix, les distàncies de cada esport… encara que molts xiquets ja ho sabien, cosa estranya parlant del triatló, però és que en este poble el triatló és un esport molt més conegut i practicat, una mostra d'això són la vintena de xiquets d'estos cursos que formen part de l'escola del Tripuçol.

Les xarrades començaven amb la presentació als alumnes de Vicente Pamblanco, i com un alumne que havia estudiat en el Bisbe Hervás era campió del món de duatló

A línia seguida se'ls animava que no deixaren de practicar esport, siga el que siga, el que els agrade més, ja que a banda de fer exercici i mantindre's en forma és una font de fer amics, de passar-ho bé i de crear una rutina que podem aprofitar per a l'estudi.

I per a finalitzar, se'ls deixava els alumnes que preguntaren tot el que els interessava, sobre el triatló, qualsevol dubte o interés que tingueren. Ni vos imagineu la quantitat de preguntes de qualsevol tipus que van fer, algunes molt interessants i gracioses, com: què cal menjar per a fer exercici?, com corres sense que t'entre flat?, on és el més lluny que has anat a córrer? Has quedat últim alguna vegada?...

Ha sigut una experiència inoblidable la que Merçe i Juan m'han brindat, ja que compartir les teues experiències amb els alumnes i que estos et respecten, es fixen en tu, et pregunten, s'interessen per les teues coses quotidianes del dia a dia, a banda de ser una responsabilitat per l'exemple que has de donar, és una satisfacció enorme molt difícil de descriure”, assegura el campió mundial Vicente Pamblanco. “És una experiència que no se m'oblidarà en la vida, i si açò val perquè alguns xiquets practiquen més esport de què practicaven i porten una vida més saludable, l'esforç hi haurà valgut la pena”.

Informa: Tripuçol

790-pamblanco_en_obispo_hervas-1

 

22 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres