Els Beatles aterren en l'Espai Jove el 25 de novembre en forma d'homenatge pel seu 50 aniversari

Els Beatles aterren en l'Espai Jove el 25 de novembre en forma d'homenatge pel seu 50 aniversari

Quan es complixen 50 anys del naixement del quartet musical de Liverpool que canviaria per sempre la història del pop, des de Puçol un grup d'aficionats vol rendir-li el seu particular homenatge. Per això els dies 25, 26 i 27 de novembre els Beatles aterren en l'Espai Jove amb concerts, exposicions, cinema... i molt més.

Formen part de l'imaginari col·lectiu de la història de la música moderna, ja que han sigut una icona del pop-rock pràcticament des del seu naixement. I les seues cançons continuen sonant per tot el món 50 anys després. I és que en 1961 quatre jóvens britànics, Paul, John, George i Ringo, es pujaven per primera vegada a l'escenari per a revolucionar el panorama musical internacional.

Ara, cinc dècades després, pot dir-se que la beatlemanía també continua viva gràcies als milions de fans repartits per tot el món que a dia de hui continuen rendint tribut a la seua música i a la seua filosofia de vida. El cap de setmana del 25, 26 i 27 de novembre esta beatlemanía arriba a Puçol gràcies a la iniciativa d'un grup de jóvens del municipi.

Segons comenten els promotors de l'homenatge, “estem repartint flyers amb diferents portades de discos. En el revers preguntem pel nom del disc i aquell que ho encerte entrarà en el sorteig d'un pack de DVDs amb les pel·lícules que es van a projectar” 

“Es tracta d'un homenatge ple d'activitats amb què pretenem acostar al públic l'essència dels Beatles, un grup que va marcar una època i l'estètica del qual seguix vigent hui en dia”, assegura José Alonso, promotor de la iniciativa, qui fa una crida perquè tots acudim a l'Espai Jove perquè “qui no coneix alguna cançó dels Beatles? Volem que els jóvens de Puçol revisquen les seues cançons i coneguen un poc més la seua història”.

L'homenatge comença el divendres 25 a les set de la vesprada amb una exposició sobre la història del quartet de Liverpool, els seus inicis, anècdotes, la seua evolució... tot amb la banda sonora del grup com a teló de fons. I per als que vullguen un poquet més este primer dia, posteriorment s'apagaran les llums per a projectar la pel·lícula Help!, un aperitiu del que vindrà el cap de setmana. També serà el divendres quan es done el tret d'eixida al mercadet de discos de vinil i altres complements, que es prolongarà fins al diumenge.

El dissabte a la nit els grups de l'Ampli seran els encarregats de transportar-nos a la dècada dels 60 amb un repertori de les cançons més populars de Lennon i companyia. En concret, tocaran els grups Acid Cookies, Soul Bandits, La banda del capità Papafrita i també estaran els grups d'Alboraia Besugo i Red lines in the Sand. A més, la barra que es recapte en el concert anirà a benefici de la ONG local ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el món).

El cine serà el protagonista el diumenge 27, ja que a les 18.00h els fans poden disfrutar de dos pel·lícules: Nowhere boy, basada en la vida de John Lennon, i la comedia A Hard Day's Night, que mostra a manera de documental fictici un parell de dies en la vida del grup en plena voràgine de concerts. Una altra forma de conéixer la repercussió social dels Beatles, que van aconseguir traspassar les fronteres de la música per a entrar en el sèptim art.

I precisament la fidelitat dels fans serà premiada amb un pack d'estes pel·lícules. Segons comenten els promotors de l'homenatge, “estem repartint flyers amb diferents portades de discos. En el revers preguntem pel nom del disc i aquell que ho encerte entrarà en el sorteig d'un pack de DVDs amb les pel·lícules que es van a projectar”. Els flyers s'estan repartint en llocs de pas de gent jove, com l'institut, l'estació de RENFE, o la Casa de la Cultura, entre altres.

Un forma original de promocionar este homenatge amb què es vol convidar tota la població. En este sentit, José Alonso incidix que “en un poble que té quasi 20.000 habitants com Puçol sabem que hi ha molta gent jove amb inquietuds, per això volem que esta iniciativa anime a altres a fer activitats semblants”.

A més, Alonso remarca que “volem que les institucions donen suport a tot tipus d'activitats per als jóvens, música, teatre, dansa... per a no reduir la cultura local només als festejos taurins”. I per això, este homenatge als Beatles ha sigut recolzat des del principi pel departament de joventut de l'ajuntament, que a més a més, ha facilitat l'Espai Jove, escenari ideal per a este tipus d'esdeveniments.

Informa: Susana Fernández Piqueras

675-homenaje_beatles-1


17 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres