La travessia solidària de Javier Rodríguez desperta consciències i rep suports de tots els llocs del món

La travessia solidària de Javier Rodríguez desperta consciències i rep suports de tots els llocs del món

El reclam solidari de lluita contra el càncer que el nadador Javier Rodríguez prepara per a este diumenge 20-N ha tingut més repercussió de l'esperada. Voluntaris, esportistes i també internautes de tot el món recolzen el seu gest d'arribar nadant des de Puçol a València, un repte que serà seguit tram a tram per les xarxes socials.

El pròxim 20 de novembre les eleccions generals no seran les úniques protagonistes del dia. El nadador de Puçol Javier Rodríguez es va proposar fa temps un repte molt personal per a esta jornada, amb l'únic objectiu de despertar consciències sobre la prevenció del càncer. Amb este lema, i a pesar de les condicions meteorològiques i marítimes, Javier realitzarà una travessia nadant 22 quilòmetres, distància que separa Puçol de València.

I a menys d'una setmana d'enfrontar-se al seu repte, pot dir-se que l'objectiu s'ha acomplit, perquè ni el mateix Javier s'esperava tanta repercussió mediàtica des que va eixir publicada la seua intenció solidària. Així, el protagonista afirma que “diversos mitjans de comunicació m'han confirmat que estaran el diumenge, a pesar de ser un dia tan assenyalat per les eleccions. Però a més per Internet m'han arribat suports de tots els llocs del món, inclús des de Qatar m'envien ànims, per la qual cosa estic molt content i agraït”.

El desafiament començarà a les 7.30 hores en la platja de Puçol, front a la plaça Rosa dels Vents, i té previst abastar la meta sobre les 14 hores en la platja de la Malva-rosa, al costat del circuit de la Fórmula 1.

Però Javier no estarà sol. Durant la seua aventura li acompanyarà el campió de triatló de grups d'edat, Pedro Martín Reig, a més d'una canoa d'assistència amb personal de suport format per membres del Club Tripuçol. En els últims trams del recorregut també se sumarà de forma voluntària el campió de duatló Vicente Pamblanco, a més d'altres ultrafondistes.

Javier assegura que el “crit” que va llançar fa uns dies ha calat també en la gent anònima gràcies en part al paper de les xarxes socials. De fet, la ubicació exacta de cada tram del recorregut serà seguida per Facebook per a tots aquells que vullguen enviar-li ànims. Però també seran molts els que esperen Javier en la meta. En este sentit, per al nadador “l'arribada serà tota una sorpresa perquè no sé exactament quanta gent m'estarà esperant, serà un interrogant”.

El que sí que té clar Javier és la implicació que des del primer moment ha tingut l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) amb el seu gest solidari. Des de la seu valenciana han preparat un dispositiu de suport amb voluntaris que estaran en el punt d'arribada repartint publicitat preventiva sobre el càncer als transeünts. A este respecte, el nadador comenta orgullós que “el subdirector de l'associació de València, Xavier Llombart, s'ha prestat al 100% per a ajudar-me en tot el que necessite”.

I és que el major desafiament per a este nadador i esportista professional de 46 anys és ajudar a combatre i a previndre esta malaltia que va acabar amb la vida de sa mare recentment. Una competició que sens dubte serà la més important de la seua vida i que necessita del suport de tots per a guanyar-la.

Informa: Susana Fernández Piqueras

782-javier_rodriguez-2

 

17 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres