El Micalet i el campanar dels Sants Joans van ser els protagonistes de la presentació de la falla l'Antiga Muralla

El Micalet i el campanar dels Sants Joans van ser els protagonistes de la presentació de la falla l'Antiga Muralla

El dissabte 12 de novembre l'Associació Cultural Falla Antiga Muralla presentava les seues Falleres Majors, presidenta i president Infantil, junt amb la Cort d'Honor i la Comissió per a les falles del 2012. L'acte es va realitzar, com ja és tradicional, en la sala d'actes de la Casa de Cultura de la població.

Puntuals, a les 19 hores, i amb la Casa de Cultura plena de familiars, amics, i fallers d'altres comissions, donava començament l'acte, primer amb la presentació dels infantils i a continuació, els majors.

Amb la baixada de l'estendard infantil, les presentadores nomenaven Alejandro Villalba Candela com nou president infantil, i seria Alejandro l'encarregat de posar-li la banda de Fallera Major Infantil a Alba Valenciano Dyglyte.

Una vegada nomenats, i com ja és tradició en les comissions falleres de la nostra població, els fallers i falleres més xicotets anirien passant un a u, per parelles o amb familiars adults, per a saludar els representants infantils de l'Antiga Muralla. Un detall a destacar és que les parelles infantils van ser presentades per dos xiquetes de la Cort d'Honor Infantil, Alicia i Ainhoa, que van posar totes les seues ganes per a fer-ho el millor possible.

Una vegada tots els infantils presentats i amb les cortines tancades, mantenint l'expectació, Teresa i Verónica continuarien amb la presentació dels majors de la falla.

Després de l'estendard, seria presentada la presidenta de la Comissió, Ana Carmen García Ballester qui, emocionada, imposaria segons després la banda de Fallera Major a Belén Bernabé Aleixandre. A continuació, baixaria tota la Cort d'Honor major, acompanyada per membres de la comissió.

Amb tots presentats, les llums del saló d'actes de la Casa de Cultura de Puçol van baixar i van començar a sonar les campanes del campanar, obrint-se amb elles les cortines i deixant veure un escenari replet de falleres (més de 30 majors i prop de 25 infantils), amb les falleres majors, presidenta i president infantil en el centre.

Enguany, la comissió de l'Antiga Muralla va voler homenatjar uns símbols molt els nostres: el Micalet de València i el campanar dels Sants Joans de Puçol. I al costat de cada u, els escuts d'ambdós ciutats, que conjuntament amb les falleres i les flors, donaven un escenari elegant que va agradar i va sorprendre a molts.

Aitor Caballer seria en encarregat de presentar aquell escenari, exalçant els monuments i els escuts, i a totes les falleres allí assentades. Posteriorment, les falleres majors rebrien una gran sorpresa, un missatge dels seus familiars més volguts, que les farien emocionar-se a elles i a tots els allí presents.

I amb la imposició de corbatins als estendards per part de falleres majors, presidenta i president infantil, deixant constància del seu pas per la història de la falla, l'acte s'anava acostant a la seua fi.

L'acte conclouria amb la visita de la resta de les comissions de la població, i de la Junta Local Fallera. Amb ells en l'escenari i una vegada finalitzat l'Himne de la Comunitat Valenciana, es va donar per finalitzat este acte amb què es comença a oldre la pólvora de les falles.

 

Informa: Associació Cultural Falla Antiga Muralla
Fotos: Greta Dyglyte

 

786-antiga_muralla-2

 

17 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres