El grup ecologista La Costera organitza una eixida de senderisme al Montcabrer

El grup ecologista La Costera organitza una eixida de senderisme al Montcabrer

Si t'agrada l'esport i la natura tens una cita el dissabte 27 de gener. Esta és la data elegida pel grup ecologista de Puçol La Costera per a iniciar la seua temporada d'activitats d'Esport i Natura amb l'ascensió al cim del Montcabrer (1.392 metres), situat a la Serra de Mariola.

El darrer dissabte de gener el grup ecologista de Puçol La Costera comença la seua cinquena temporada d'activitats d'Esport i Natura amb una eixida de senderisme per la Serra de Mariola. L'objectiu de l'excursió organitzada pels ecologistes del nostre poble és l'ascensió al cim del Montcabrer (1.392m), que es troba a la població alacantina de Cocentaina. Tots els puçolencs i les puçolenques que vulguen participar en esta jornada de senderisme hauran d'estar a les 6.30 del matí a la seu de Correus, punt de partida de l'excursió. L'organització ecologista del nostre poble té previst arribar aproximadament a les 8.30 del matí a Cocentaina. El viatge fins a la capital de la comarca del Comtat es realitzarà amb vehicles particulars. Els cotxes s'aparcaran a l'ermita de Sant Cristòfol (550 metres), punt on comença i finalitza l'excursió.

La ruta discorre primer per un camí asfaltat cap al nord que prompte es torna en una senda senyalitzada amb les marques grogues i blanques pròpies del Petits Recorreguts (PR). Seguint este PR, els senderistes arribaran fins a un mirador (750 metres) des d'on podran gaudir d'una meravellosa vista dels pics de l'Alt del Morral, el Benicadell, la Pla de Balsella, l'Alt de la Creu, el Safor, la Penya Grossa... La ruta continua per una senda ascendent que finalitza a les ruïnes del Mas de Llopis (1.125 metres), lloc on s'esmorzarà. Des del mirador fins a este Mas els senderistes es trobaran amb 3 fonts: la de Huit Piletes, la de Esquerola i la de Sanxo.

Després d'esmorzar a les ruïnes del Mas de Llopis, els excursionistes continuaran en direcció nord-oest fins arribar a la font del Pouet (1.290 metres). Des d'esta font es mamprendrà l'ascensió final al cim del Montcabrer (1.392 metres), des d'on els senderistes podran gaudir d'un panorama espectacular: les serres de l'Almudaina, Serrella i Aitana a l'est, la muntanya del Benicadell, la Vall d'Albaida i la serra Grossa al nord, el paisatge amb suaus vessants a l'oest i el parc natural del Carrascar de la Font Roja al sud. L'ascensió al cim dura aproximadament tres hores.

Després de coronar el Montcabrer i disfrutar de les seues magnífiques vistes, s'iniciarà el descens en direcció a la Cava Arquejada d'Agres (1.220 metres) per a contemplar esta meravella arquitectònica. Des de la Cava Arquejada el grup d'excursionistes caminarà fins al refugi del Montcabrer per a dinar i posteriorment tornar per la mateixa senda a Sant Cristòfol a les 16.00 hores, més o menys, després de caminar 15 km aproximadament.

Tots aquells que vulguen més informació d'esta eixida de senderisme poden trucar al 666 306 366, número de telèfon mòbil de Lucas Marín, president del Grup Ecologista de Puçol La Costera i guia de l'excursió.

Informa: Miguel Crespo

24 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres