Vicente Pamblanco, campió del món de duatló: “El 2011 ha sigut un gran any d'èxits i de superació personal”

Vicente Pamblanco, campió del món de duatló: “El 2011 ha sigut un gran any d'èxits i de superació personal”

Vicente Pamblanco encara no es creu que hi haja aconseguit alçar-se amb el títol de campió del món de duatló en Gijón. Un mes després del seu gloriós èxit, aconseguit al setembre, Vicente ens fa un balanç general de tota la seua trajectòria des que es va iniciar en el món del triatló.

Un xic de la teua edat, com compagina l'esport amb la seua vida personal?

Este esport requerix molt d'esforç i sacrifici, realitze un pla d'entrenament on altern les tres disciplines, natació, ciclisme i carrera a peu, pel que solc entrenar de 10 a 15 hores a la setmana, però sempre intente obtindre temps per als meus sers volguts.

A més, estic estudiant i així mateix treball a mitja jornada en l'empresa familiar, per la qual cosa intente organitzar el meu temps per a poder entrenar. Quan t'agrada el que fas traus el temps d'on siga.

Com vas arribar al món de la competició?

Podríem dir que hi ha diverses maneres de viure el triatló: com a esport, com a hobby o a nivell de competició.

Jo vaig començar com a hobby fa cinc anys, al principi entrenava molt poc però cada vegada em va anar agradant més i vaig començar a dedicar-li més temps.

Vaig començar amb competicions per la Comunitat Valenciana i a poc a poc vaig anar millorant fins a convertir-me en l'esportista que sóc al dia de hui.

El meu punt fort és l'atletisme i la natació és la disciplina que més em costa, però amb constància i entrenament he millorat en estos cinc anys.

El 2011 ha sigut un bon any per a tu?

M'agradaria anar al campionat del món de triatló en Nova Zelanda i a l'europeu d'Israel, però per a això necessitem l'ajuda de més patrocinadors perquè els viatges són molt costosos

Puc dir que el 2011 ha sigut un gran any d'èxits i de superació personal.

Vaig guanyar el València triatló en la distància d'esprint, vaig aconseguir el primer lloc en la lliga de promoció nacional del club d'Espanya, vaig quedar tercer en el campionat autonòmic de triatló, vaig obtindre el segon lloc en el campionat autonòmic d'aquatló, primer en l'autonòmic universitari de 5.000 metres llisos i, finalment, em vaig proclamar campió del món de duatló en el campionat realitzat el passat mes de setembre a Gijón.

Com et sents al ser campió del món de duatló?

Em sent molt orgullós d'obtindre este títol, que no sols representa la meua persona i al club Tripuçol, sinó que a més he aconseguit portar el nom de Puçol al màxim alt pel que fa a este esport.

A més, per a mi és un triomf dir que tres atletes del club Tripuçol han aconseguit estar dins dels deu primers llocs del seu grup d'edat en un campionat del món de duatló.

En quina situació es troba el club Tripuçol?

El club es va crear fa tres anys, en un principi era una secció dins del club d'atletisme, però finalment es va separar pel gran nombre de socis que el formaven. 

A hores d'ara, som 130 els socis federats, que convertixen a Tripuçol en el segon club de triatló amb més socis d'Espanya.

Pagueu vosaltres els gastos que ocasiona cada carrera

A poc a poc hem pujat en el rànquing nacional i actualment ens trobem en el lloc 16, ja que intentarem millorar, però perquè açò ocórrega necessitem l'ajuda de més col·laboradors i patrocinadors, ja que el triatló és un esport molt car.

El club ens subvenciona algunes carreres i desplaçaments, però pràcticament cada un ens paguem el nostre viatge.

A més, l'escola municipal de triatló també creix i actualment ja són 60 xiquets. Un esport molt entretingut per als xiquets i molt recomanable perquè es treballa tot el cos, així mateix és una escola on els xiquets s'ho poden passar molt bé amb els seus amics.

Quines expectatives tens de futur?

En la pròxima temporada, que comença al gener, espere revalidar el títol de campió del món de duatló a França.

D'altra banda, m'agradaria anar al campionat del món de triatló que es realitza en Nova Zelanda i al campionat europeu a Israel, però si no aconseguim patrocinadors serà impossible, ja que són viatges molt costosos, ni jo ni els meus companys ens els podem permetre.

Així que els objectius més pròxims de la pròxima temporada dependran principalment de les subvencions que obtinguem i dels patrocinadors, així que de moment intentaré aconseguir un bon lloc en totes les competicions que es realitzen per la Comunitat Valenciana.

Per a finalitzar, que li diries als patrocinadors?

Primer, vull donar les gràcies a Trisense i a València triatló, que enguany ens han donat l'oportunitat d'anar al Grand Prix de Killkenny a Irlanda i participar en una competició de nivell internacional i per tota l'ajuda que ens han donat tant a nivell de material com de representació.

D'altra banda, vull fer un crida a tots aquells que puguen estar interessats en el triatló perquè Tripuçol compte amb un suport econòmic que permeta portar a este club al màxim alt de l'esport, també necessitem més ajuda per part de patrocinadors i per part de l'ajuntament, per a millorar les instal·lacions i aconseguir més subvencions.

Informa: Lorena Reolid

fotos_noticia fotos_noticia

746-vicente_pamblanco-6


03 Novembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres