Tardor molt taurí en llevant: Els bous generen 184 milions d’euros en la Comunitat Valenciana

Tardor molt taurí en llevant: Els bous generen 184 milions d’euros en la Comunitat Valenciana

Després d'un cap de setmana històric a Barcelona, el dilluns em desdejunava amb una nota de premsa en què el conseller Serafín Castellano manifestava que els “espectacles taurins i els festejos de bous al carrer generen a l'any en la Comunitat un impacte econòmic de 184 milions d'euros”, sense sumar a la dada monetària cultura i tradició.

S'agraïxen els arguments econòmics a favor dels bous i més quan ara comencem a saber que els cotxes de la F-1, les motos, el cine, els cavalls, les raquetes... no eren tan rendibles com se'ns venia. Les administracions públiques guanyen diners amb els bous, amb places de titularitat pública o amb la gestió privada. València, Madrid o Bilbao són exemple d'això.

Esta vesprada a les cinc i mitja es corda la Setmana de Bous d'Algemesí amb una correguda de jònecs plantejada com a final. Els finalistes són Emilio Huertas i Javier Jiménez, que faran l'entrada en comitiva junt amb la rellonejadora Joana Andrade davant de jònecs de Lagunajanda. De hui ix el triomfador d'una fira en què sempre triomfa la Festa, el poble i les coses molt ben fetes. “Algemesí és una joia”, em va dir el mestre Capea l'any passat. Desconeguda per al gran públic però una joia per a traure pit. La fira, termòmetre de la jonegeria, hi ha marcat un nivell que genera dubtes. Els galls de l'escalafó no han cloquejat molt davant d'una parròquia sempre entregada.

A Alacant, representants de diverses penyes taurines alacantines s'han reunit esta setmana amb el regidor d'Assumptes Taurins, Andrés Llorens, per a posar sobre la mesa algunes crítiques respecte a l'última Fira de Fogueres. Entre altres, el nivell del bestiar, el preu elevat de les entrades, les absències d'El Juli i Andy Cartagena o la presència d'Aparicio.

Tant de bo s'arribe a millor i a temps però el plec de condicions de l'hivern passat hauria d'haver sigut més coherent i ajustat a la realitat. Un altre gall (nos) cantaria. El Juli, absent a Alacant, va fer l'entrada en comitiva en totes les places de Serolo menys a Alacant. I entre els taurins va planejar la possibilitat que no hauria de concursar cap empresa davant d'un plec desajustat.

Escriu: Salva Ferrer

 

15 Octubre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres