Primera mesura de les regidories de barri: una campanya perquè els amos arrepleguen les caques dels seus gossos

Primera mesura de les regidories de barri: una campanya perquè els amos arrepleguen les caques dels seus gossos

Les regidories de barri comencen a demostrar la seua utilitat. Van entrar en funcionament el 3 d'octubre i només en una setmana els mails i telefonades dels veïns han començat a arribar, amb un tema estrela entre les peticions: les caques de gos que embruten els carrers, places i jardins. Les mesures no s'han fet esperar.

El dilluns 3 d'octubre entraven en funcionament les regidories de barri amb un objectiu clar: que els veïns puguen realitzar les seues peticions i consultes de la forma més directa possible, bé a través d'un mail ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. ) o d'un telèfon (961 420 293), o inclús concertant cita amb el regidor responsable d'eixe barri, ja que el nucli urbà, la platja i les urbanitzacions han sigut dividits en 8 barris i assignats cada un a un regidor.

Els resultats ja s'han vist durant la primera setmana de funcionament: dos mails, tres telefonades i diverses cites concertades amb distints regidors, i tots ells, menys un, amb un mateix assumpte, el problema de la neteja dels carrers, places i parcs de la població.

Una ordenança municipal regula les sancions pels amos que no arrepleguen les deposicions de les seues mascotes: de 30 a 600 euros

“El tema és especialment preocupant quan parlem de places o parcs destinats a què els xiquets puguen jugar, perquè ells passen molt de temps en el sòl”, explica el regidor José Mª Esteve. “D'ací que hàgem pres cartes en l'assumpte immediatament i ja estiga en marxa una doble campanya informativa, per a intentar conscienciar els amos dels gossos”.

Una doble campanya que inclou, d'una banda, plaques metàl·liques de senyalització en les zones pròximes als jocs dels xiquets, recordant els veïns que eixe no és lloc perquè els gossos facen les seues necessitats. I, paral·lelament, la brigada municipal d'obres i servicis està col·locant pancartes informatives en tretze punts negres, aquells que generen més queixes dels veïns.

A més, tant les pancartes com les plaques no han costat un euro, ja que s'està reutilitzant el material que es va dissenyar per a campanyes realitzades en anys anteriors: “No es tracta únicament de gastar diners, sinó d'usar la imaginació i els recursos existents per a conscienciar els veïns que la neteja del nostre poble és una responsabilitat de tots”, assegura Esteve.

Una responsabilitat que també compta amb una ordenança municipal en què es regulen les sancions econòmiques si els amos no arrepleguen les deposicions de les seues mascotes, sancions que van des dels 30 als 600 euros.

En una primera, fase la campanya té només una funció conscienciadora i no es planteja arribar a les sancions, perquè des de l'ajuntament es confia que este tipus de recordatoris ajudarà a millorar la neteja del nucli urbà… encara que en el cas dels reincidents, sempre es pot aplicar l'ordenança que està en vigor i no estan els temps com per a gastar-se 600 euros simplement perquè a un no li abellix portar una bossa per a arreplegar la brutícia que va deixant gos en zones on hi ha xiquets jugant.

Informa: Sabín

692-placas_en_parques

 

11 Octubre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres