El handbol torna als col•legis de Puçol com una activitat extraescolar gràcies al Club Handbol Puçol

El handbol torna als col•legis de Puçol com una activitat extraescolar gràcies al Club Handbol Puçol

El Club de Handbol Puçol ha iniciat una àmplia campanya de promoció d'este esport entre tots els col·legis de Puçol, oferint una activitat extraescolar a molt baix preu i organitzant una lligueta entre escolars per a final de curs. I és que si no hi ha promoció, molts xiquets encara no saben que hi ha altres alternatives a més del futbol.

Si et dediques a un esport d'equip, en el que la clau està a ficar una pilota en la porteria del contrari i, a més, fer-lo amb el peu o el cap, l'esport s'anomena futbol i en el nostre país no cal promocionar-lo: es ven sol, és l'aspiració de qualsevol xiquet de cada poble.

Però si reduïm un poc la grandària de la pilota i de la porteria, i no són els peus o el cap els que cal utilitzar per a ficar gol, sinó les mans… llavors la cosa es complica molt: parlem de handbol i, encara que Espanya ha sigut campiona mundial d'este esport, el seu interés entre els més menuts és més prompte limitat.

Encara que només siga per simple desconeixement.

Per a fer-lo més atractiu, en l'últim trimestre del curs organitzarem un torneig entre col·legis

Conscients que un ceptre mundial s'aconseguix amb una gran selecció, però que esta naix en la base, en el dia a dia de cada poble, el Club Handbol Puçol ha començat una campanya històrica: ha recorregut tots els col·legis públics i concertats de la població oferint com a activitat extraescolar una escola de handbol, dos vesprades a la setmana, en les instal·lacions de cada centre i, perquè no hi haja cap problema, el club posa fins als balons necessaris.

Javier Sancho és el president del Club Handbol Puçol, alma mater del projecte i un dels monitors d'esta activitat escolar: “Volem que els alumnes de Puçol coneguen el handbol, per a això oferim dos vesprades a la setmana un taller pràctic, on ells aprenguen a jugar, dóna igual l'edat que tinguen i l'experiència amb el handbol, tots valen, l'important és que s'animen a practicar este esport”.

Javier, un veterà del handbol local, pot presumir de tindre equips en totes les categories: sènior, juvenil, cadet, infantil, dos alevins i inclús un femení en cadets. L'escola municipal de handbol és una de què millor funcionen en la població, com ho demostren els més de cent jugadors que té entre totes les categories… però encara falta un xicoteta espenta perquè este esport siga conegut per tots, d'ací la seua oferta a tots els col·legis públics i concertats.

De fet no és una activitat costosa, perquè cobrarem cinc euros al mes per cada alumne, quan el preu de qualsevol activitat extraescolar és cinc vegades més, i nosaltres posem tot el material necessari, inclòs una assegurança de responsabilitat civil i ens fem càrrec de qualsevol desperfecte; el centre només aporta la pista”, explica Javier. “A més, per a fer-lo més atractiu, en l'últim trimestre del curs organitzarem un torneig entre col·legis, amb la qual cosa els alumnes tindran una motivació extra, ja que podran disputar partits de veritat i sentir l'emoció d'este esport”.

Després de recórrer un a un els col·legis de Puçol, Javier ja compta amb dos centres en marxa, Bisbe Hervàs i Lluis Vives, amb 25 alumnes cada un, altres tants ho estan estudiant i, en el cas de Virgen al Pie de la Cruz, l'associació de pares (AMPA) ha proposat subvencionar l'activitat perquè als quaranta alumnes que com a màxim poden apuntar-se els isca per un cost pràcticament simbòlic.

Rosa Portalés, regidora d'esports, ha estat defenent des del primer moment la iniciativa del club de handbol, “perquè l'important és que els xics i xiques de Puçol coneguen i practiquen distints esports. Enguany estem recolzant el handbol escolar i també hem creat les catorze beques per a entrar en l'escola de futbol de la Unió Esportiva Puçol. Però no seran les úniques idees que posem en marxa, ja tenim noves propostes sobre la taula i sempre amb el mateix criteri: que els nostres alumnes disfruten practicant esport, perquè és una cosa inseparable de l'educació”.

Més informació: Javier Sancho, 678 451 169.

Informa: Sabín

673-escuela_municipal_balonmano-3

 

07 Octubre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres