Els senderistes inicien la temporada a Rótova, amb una ruta circular que finalitza en la Simeta del Gall

Els senderistes inicien la temporada a Rótova, amb una ruta circular que finalitza en la Simeta del Gall

La ruta triada per a l'inici d'esta nova temporada de senderisme ha estat plena de contrastos: primer, per la participació de senderistes, un poc inferior a la mitjana habitual; i en segon lloc, el traçat desolador en la majoria del recorregut com a conseqüència dels incendis produïts, encara que sorprén veure com la vegetació en les zones d'ombra i pròximes als barrancs per on transita la ruta, comença a ressorgir de les cendres.

El PRV-100 recorre gran part de la serra de Marxuquera, dins del terme municipal de Rótova, descobrint el paisatge més muntés, com el castell de Borró, mirador natural des d'on es disfruta d'una àmplia panoràmica de les muntanyes com la de Mondúver, Benicadell, el circ de la Safor, la serra Falconera i, en dies clars, s'albira el Montgó.

Després de remuntar el barranc de les Galeries, visitem el refugi Casa dels García, una antiga edificació hui rehabilitada pel Centre Excursionista de Rótova.

El traçat es desolador com a conseqüència dels incendis, encara que la vegetació comença a ressorgir

Després d'un breu descans, podem apreciar com el treball del centre excursionista esta lluitant per preservar l'entorn del refugi dels desoladors incendis, i ja ha aconseguit declarar la zona com microreserva de la flora.

En el nostre recorregut també observem antics forns de calç, alguns d'ells molt ben conservats, on antany es fabricava la calç, bé per a obrar o com a desinfectant per a les cases.

Des de la Penya de l'Esclusa ens dirigim cap a la Lloma del Picaio, la senda discorre entre la línia divisòria de Rótova i Almisera, fins a la cota 540 metres sobre el nivell del mar. Una vegada coronada la cima de l'alt de les Àguiles, la senda emprén un ràpid descens fins a la Font dels Llibrells, un racó seré i agradable on el senderista pot refrescar-se amb el líquid vital.

A poc a poc el traçat de la ruta ens acosta ja al nostre destí final, però abans descobrim la Simeta del Gall, una xicoteta cavitat flanquejada per un pi, la senda ens conduïx fins al Raconet de Tàrsila i en pocs minuts acostem al camí dels Planes que ens conduïx fins a Rótova, tancant així esta ruta circular.

Així doncs, ruta carregada amb forts contrastos, que no haurà deixat indiferent els senderistes que hem iniciat esta temporada.

Informa: Paco Ramírez
Coordinador Grup de Senderisme Puçol

fotos_noticia

665-simeta_del_gall-4


 

05 Octubre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres