AE-Agró enceta el voluntariat ambiental de La Costera col•locant caixes niu per a ocells insectívors

AE-Agró enceta el voluntariat ambiental de La Costera col•locant caixes niu per a ocells insectívors

Amb l’arribada de la tardor, Acció Ecologista-Agró Horta Nord estrena el programa de voluntariat ambiental del Paratge Natural Municipal de La Costera de Puçol, fruit del conveni de custòdia del territori signat amb l’ajuntament d’aquest municipi. La primera activitat, que es celebrarà el pròxim dissabte 1 d’octubre amb motiu del Dia Mundial de les Aus, consistirà a col·locar caixes niu per a ocells insectívors.

A més a més, abans de la finalització de 2011, AE-Agró organitzarà dues jornades de voluntariat més per a netejar la muntanya, eliminar les invasores figueres de pala, naturalitzar una bassa per a amfibis i instal·lar una rampa d’escapatòria per a animals al depòsit d’aigua de La Costera.

El proper dissabte 1 d’octubre arranca el voluntariat ambiental del Paratge Natural Municipal de La Costera, que el col·lectiu d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol. L’activitat elegida pels ecologistes per a encetar este nou programa de conservació i protecció de la biodiversitat de La Costera serà la col·locació de 20 caixes niu per a ocells insectívors, com per exemple el primavera (Parus ater), el totestiu (Parus major), el capellanet (Parus cristatus) o el ferreret (Parus caeruleus).

L’objectiu d’AE-Agró, que té la custòdia del territori d’este paratge natural municipal, és comprovar si estes espècies de la família dels paridae, que juguen un paper clau en el control de plagues, nidifiquen en La Costera i si és així, incrementar la seua població amb l’ajuda de les caixes niu.

La següent jornada de voluntariat ambiental d’AE-Agró a La Costera serà el proper mes de novembre, quan es celebrarà una activitat per a netejar la muntanya i a més a més combatre la plaga de figueres de pala (Opuntia ficusindica), una espècie exòtica invasora originària d’Amèrica. Este voluntariat es realitzarà als voltants del depòsit d’aigua de La Costera, un punt d’este paratge natural municipal on malauradament s’acumula prou fem per culpa de gent que no respecta la natura i on els ecologistes han detectat també la presència de paleres. Durant el present any, els socis i simpatitzants d’AE-Agró han retirat ja més de 1.300 kilograms de residus vegetals d’esta espècie exòtica invasora.

Finalment, el tercer voluntariat programat per a desembre consistirà a naturalitzar un punt permanent d’aigua per a amfibis i col·locar una rampa d’escapatòria per a animals al depòsit d’aigua de La Costera. Actualment, AE-Agró treballa per a impermeabilitzar una bassa, ubicada al costat de l’antic mirador del paratge natural municipal, que molt prompte es convertirà en la llar de granotes i gripaus, uns animals, que com els ocells, són la millor ferramenta per a combatre les plagues d’insectes. La bassa es naturalitzarà amb plantes filtrants com les boves (Typha sp). La rampa d’escapatòria, que s’instal·larà al depòsit d’aigua de La Costera, té com a objectiu evitar que aus, xicotets mamífers com els esquirols i inclús els amfibis s’ofeguen al caure accidentalment dins.

Si vols aportar el teu granet d’arena per a conservar i protegir, pam a pam, la biodiversitat de La Costera, participa en estos voluntariats ambientals. La primera cita és el pròxim dissabte 1 d’octubre, a les 9:30 hores davant de l’Oficina de Correus de Puçol. Si vols més informació, pots telefonar al 679 908 238 o al 691 077 424. T’esperem per a celebrar el Dia Mundial de les Aus a La Costera!!!

Entra en acció amb AE-Agró.

Informa: Miguel Crespo
Acció Ecologista Agró

628-cartel_cajas_nido-1

29 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres