Vicente Alegre, cap dels festers 2011: “Una experiència meravellosa que val la pena viure”

Vicente Alegre, cap dels festers 2011: “Una experiència meravellosa que val la pena viure”

Les festes populars i patronals de la Mare de Déu al Peu de la Creu d'enguany han arribat al seu fi. Vicente Alegre, el cap dels festers ens fa un balanç de com han transcorregut. Unes festes caracteritzades per una participació massiva i el bon rotllo.

Creus que ha merescut la pena formar part de les festes?

Per descomptat, les festes patronals i populars de 2011 han sigut molt especials per a nosaltres. Hem vist complit un son després d'un dur any de treball, el qual no ha sigut gens fàcil.  Patim la crisi però també el canvi de govern, això si, he de dir que ni amb l'anterior equip de govern ni amb l'actual hem tingut cap problema, al contrari, tot han sigut facilitats. El mateix que ha ocorregut amb la confraria de la Mare de Déu, que ha romàs sempre al nostre costat.

Creus que estes festes han tingut una gran acollida per part dels veïns de la localitat?

Estes festes han sigut molt participatives, per això estem molt satisfets amb el treball que hem realitzat. El clar exemple esta en la nit de la cavalcada, en la qual havien inscrits, si no estem mal informats, més de 1300 persones. Només calia ver la plaça del País Valencià que estava repleta de gent ballant i disfrutant d'una nit de disfresses que cada any va a més. També va haver-hi molta participació en els jocs de taula realitzats per nosaltres en el passeig de la Constitució. Una activitat a què va acudir gent de totes les edats i de la que teníem constància pels festers de l'any anterior, que era un acte en què participava molta gent.

Quina opinió tens sobre la ruta de la tapa?

La ruta de la tapa ha sigut la novetat d'estes festes i vist els resultats ha tingut un èxit absolut. D'una banda, ha permés que molts bars es donen a conéixer i per un altre que molts d'estos locals hagen tingut una ajuda en l'època de crisi en què ens trobem. A més, ha congregat a moltíssima gent i ha sigut un gran al·licient perquè els veïns isquen al carrer tots els dies de festes. Per tot açò crec que s'hauria de fer durant tot l'any i no sols en la setmana dels festejos populars de la localitat.

Heu tingut algun contratemps amb algun acte?

En general el bon temps ens ha acompanyat durant totes les festes.

Cap acte es va haver de suspendre, excepte el berenar que oferix la confraria als més majors de la localitat, no obstant tots els ancians van rebre la seua berenar. A causa de la pluja no van poder disfrutar del berenar en el carrer però això no va evitar que ho feren a casa. Després ens va ploure en la discomóvil del dia 27 d'agost, el 28 en el Cabeçol i el dissabte 3 de setembre durant el trasllat de la imatge a l'església Santa Marta.

Quins actes destacaries de les festes?

Destacaria el dia de la presentació perquè era el dia que ens vam donar a conéixer i que a més, segons tenim entés, va agradar molt a la gent que va assistir. El dia 8, que era el nostre dia i que estava replet d'actes, i finalment la processó del dia 9, en la qual els festers i els seus ajudants, eren els encarregats de portar el anda de la Mare de Déu al Peu de la Creu en els seus muscles. Era l'emotiva i fervorosa despedida com a festers, en la qual, la majoria de nosaltres acabem plorant i els que no ho van fer poc els va faltar. Vull destacar també la multitudinària nit de paelles, l'entrà de la murta o la cercavila dels festers per les travessies de la localitat el dia 7 de setembre. 

Les festes patronals ja han finalitzat. Com t'has sentit com a representant de les festes?

Com cap de les festes em sent molt orgullós de tot el grup de festers i festeres per tot el treball realitzat durant un any i sobretot per la bona imatge que hem donat.

A més, volem donar les gràcies als festers casats per tot el que ens han ajudat i dir-los que a pesar que les festes han finalitzat ara comença una gran amistat entre tots nosaltres. I no volem oblidar els nostres pares, ja que gràcies a ells hem tingut l'oportunitat de ser festers i festeres de la Mare de Déu.

En definitiva una experiència meravellosa que val la pena viure i que estem segurs que mai oblidarem.

Informa: Lorena Reolid

629-ofrenda_flores-1

fotos_noticia  fotos_noticia  fotos_noticia

27 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres