La Ruta de la Tapa va prometre entregar tres premis, però se'ls ha anat una altra vegada la mà: són cent tres

La Ruta de la Tapa va prometre entregar tres premis, però se'ls ha anat una altra vegada la mà: són cent tres

En la seua seu del mercat, l'Agrupació de Penyes va iniciar el penúltim capítol de la primera edició de la Ruta de la Tapa: calia contar els passaports vàlids, sortejar entre els votants els regals donats pels patrocinadors i, finalment, conéixer la tapa més votada, que va ser la tosta de carxofes i gambes de la cerveseria Nova.

L'Agrupació de Penyes volia celebrar els seus 25 anys d'existència d'una forma especial, així que va idear una Ruta de la Tapa durant les festes del poble. Una cosa senzilla i modesta, que servira per a agrair als restauradors de Puçol el seu suport a les penyes durant estos cinc lustres.

Però se'ls va ser la mà.

Durant nou dies, quaranta locals es van encabotar a esgotar no sols les existències d'ous de guatla en la comarca, sinó també la d'alguns productes bàsics, inclosos els propis passaports que cada local devia cunyar perquè els ruteros pogueren emetre el seu vot, i va caldre imprimir nous exemplars contrarrellotge.

De fet, les estimacions inicials, establides a partir de les begudes distribuïdes pels patrocinadors per a acompanyar els plats triats per cada local, parlen de 80.000 tapes servides.

El que s'ha dit, se'ls va anar la mà amb la seua modesta ruta.

Vist el panorama, no és gens estrany que les penyes volgueren rematar la faena amb els regals a sortejar entre els veïns que han depositat el seu vot. La gestió va ser ràpida: contacte directe amb les cases patrocinadores de la beguda, amb l'associació de comerciants, amb la Unió Esportiva Puçol, amb algunes entitats i, en fi, amb tot el món… i tots han acceptat col·laborar en l'entrega de premis.

Total, entre els uns i els altres han aconseguit reunir cent regals.

Definitivament, se'ls ha tornat a anar la mà.

El passat 19 de setembre es va realitzar el sorteig en la seu de les penyes. Els regidors Salvador Àvila i Rosa Portalés (en representació de l'ajuntament), Diego Zúllar per part de l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol, Ramón Serneguet com a portaveu dels establiments participants i quatre representants de l'Agrupació de Penyes (Ana Márquez, Mariló Soriano, Rosi Moral i Juanjo García) van ser els encarregats d'organitzar la sessió, amb l'ajuda d'alguns jóvens penyers, davall la supervisió de Juan Sebastiá i Silvestre Martos (secretaris de les penyes) i, per descomptat, amb la presència de l'alma mater del projecte, José Reyes Gallego.

Tots van haver d'emprar-se a fons durant més d'una hora per a fer el recompte dels vots distribuïts en les quaranta caixes depositades en els bars i restaurants que han participat en esta primera ruta.

Amb els dots de comandament pròpies del seu nom, Reyes va ser l'encarregat de dirigir la xicoteta formació orquestral: primer, obrir les 40 caixes; segon, mesclar ben tots els passaports correctament omplits i cunyats; després, triar els 100 guanyadors dels premis per als veïns; més tard, col·locar cada vot sobre una taula numerada, en una operació que per moments pareixia una nit de furor en el Casino Monte Picayo; molt més tard, va arribar l'hora del recompte; i, finalment, quan l'esgotament ja invitava a prendre's un descans (potser acompanyat d'alguna tapeta), el propi Reyes va ser l'encarregat de llegir l'acta del jurat…

El primer premi va ser per a la Cerveseria Nova, pel la seua ja reconeguda tosta de carxofes i gambes. En segon lloc va quedar el bar La Alhambra amb el seu agredolç d'anxova, i la tercera posició va ser per als ous de guatla al pernil ibèric del Rey Don Jaime.

Quant als premis per als veïns, ressenyar que ACEP ha donat 25 xecs regal; la UD Puçol 15 passes per a tota la temporada; cada un dels 40 establiments de la ruta una degustació gratuïta; 3 bosses amb material promocional és la donació de la Conselleria de Turisme; 4 visites guiades amb degustació inclosa a càrrec de cellers Tesoro & Valdespino; cerveses Sant Miquel, 2 reproductors MP4; els 3 bars guanyadors regalen una degustació gratuïta de les tapes premiades; 3 batedores és l'aportació de Coca Cola; Font Vella aposta per la cultura amb 3 passes complets per a la Ciutat de les Arts i les Ciències; Destil·leries Pla ha donat un lot de productes; i, finalment, la pròpia Agrupació de Penyes, acostumada ja que se'ls vaja la mà, completa el màgic número 100 amb un cap de setmana a Benidorm, tot inclòs, regal que ha anat a les mans de Juan Bayarri.

Els guanyadors ja han rebut per SMS o per telefonada l'avís que tenen un premi. Per als interessats a conéixer la llista completa l'única cosa que podem fer és adjuntar-vos el PDF amb l'acta del jurat… perquè si publiquem el llistat complet a nosaltres també se'ns va a anar la mà.

Per cert, l'entrega de premis serà durant la setmana de festes de les penyes. Concretament, el dia 12 és el triat per a entregar els regals i, com a capítol final d'esta primera Ruta de la Tapa, les penyes faran una degustació de les tres tapes guanyadores: serà en el pàrquing de l'antiga nau de Renfe, i per 1'50 euros un podrà assaborir la tapa i beguda.

Un bon moment per a tastar les excel·lències de les tres guanyadores, o de repetir si un ja va disfrutar en el seu moment de les tapes més votades.

Perquè només hi haurà degustació de les tres més votades…

Encara que, acostumats que se'ls vaja la mà, segur que l'Agrupació de Penyes oferix alguna tapa més per a la degustació: potser algun número que rime amb tres?

Informa: Sabín

635-recuento_votos-1

fotos_noticia

 

25 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres