Fins al 2 d'octubre, Tere Unsain exposa els seus sentiments en el Jardí d'Art de València

Fins al 2 d'octubre, Tere Unsain exposa els seus sentiments en el Jardí d'Art de València

En els temps de crisis les obres d'art són una de les primeres inversions que se sacrifiquen, per això sorprén la iniciativa d'un grup d'emprenedors que ha apostat per la primera fira de l'art valencià, on Tere Unsain exhibirà Ánimus, una mostra que arreplega els seus treballs recents amb fusió de distints temes i suports.

El tram IX de l'antic llit del Túria, entre els ponts de les flors i Calatrava, es convertix en una enorme sala d'art a l'aire lliure del 23 de setembre al 2 d'octubre, gràcies a la iniciativa d'un grup d'emprenedors encabotat a promocionar l'art, “eixe article de superluxe” segons Tere, inclús en una època de recessió econòmica. Jardí d'Art, com ha sigut batejat el projecte, oferix a multitud de creadors valencians l'oportunitat de mostrar el més nou de la seua obra.

Tere Unsain està entre els que han vist la idea com una oportunitat d'arribar al gran públic, una cosa que no sempre resulta fàcil limitant l'exhibició d'obres a les sales d'art. Per a l'ocasió ha triat algunes de les seues peces més significatives dels últims anys i les ha agrupat davall un significatiu títol genèric: Ánimus (Sentiments).

Actualment pinto sobre alumini, usant laques i resines junt amb pintures i altres suports, com la fotografia”, explica Tere Unsain. “El paper d'alumini canvia d'aspecte amb la llum i això convertix en una experiència distinta el visionat de l'obra al llarg de les distintes hores del dia i de la nit”.

Alumini, però també tot tipus de suports, perquè per a Tere l'important és tindre una idea i després utilitzar tots els materials al seu abast per a materialitzar-la: “lo primer es el concepte, però no sóc purista, al contrari, m'encanta la fusió d'elements distints”.

Un fusionisme de què s'ha servit per a satiritzar els polítics, a qui ha posat a caure d'un burro (literalment) amb el suport de fotografies, o també per a parlar d'una societat que camina com a corders a l'escorxador… Fusions que partixen sempre d'un realisme que al final és superat per la fusió de tècniques que inclús utilitzen elements infográficos, incloses les digitalitzacions del seu recent Apocalipsi.

Ánimus és una mostra àmplia, dividida en dos estands en esta primera fira en el vell llit, una idea que lloa pel valor dels organitzadors, “que no sols han pagat el lloguer de l'espai, sinó que han preparat unes casetes àmplies, còmodes, amb parquet en el sòl i bona il·luminació, inclús amb una assegurança per a les obres exposades, una cosa que de cap manera vam tindre en l'última exposició que vam realitzar a París”.

Jardí d'Art s'inaugura el divendres 23 de setembre a la vesprada i convertirà “eixos articles de superluxe” en una cita quotidiana per al gran públic. Potser una bona ocasió perquè els col·legis organitzen visites guiades: hui els més jóvens no saben què és això de l'art, “perquè cada vegada s'inclou menys en els plans d'estudi i els mitjans de comunicació no ho difonen, excepte com a farcit final en alguns informatius”, un lament que resumix a la perfecció els sentiments de Tere.

A pesar de tot, un no sempre ha de fer cas del que diuen els artistes sobre la seua obra, millor disfrutar d'ella per a intentar desentranyar realment com és l'Ánimus de Tere Unsain… fins al 2 d'octubre, en l'antic llit del Túria de València.

Informa: Sabín

logo_pdf Catàleg complet d'Ánimus, de Tere Unsain

615-tere_unsain-2

 

23 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres