Puçol guarda cinc minuts de silenci per Mina i declara el dijous dia de dol oficial

Puçol guarda cinc minuts de silenci per Mina i declara el dijous dia de dol oficial

El dimecres 21 de setembre, Puçol passava a formar part de les estadístiques: Mina Chenane moria a les mans del seu marit, i es convertix així en la primera víctima mortal de la violència de gènere en la població. El dijous 22, a les 12 hores, s'han reunit en la porta de l'ajuntament veïns i polítics per a guardar cinc minuts de silenci en la seua memòria.

El dimecres, a les 19.46 es rebia una crida en la Prefectura de Policia Local, era una alerta d'una dona el marit de la qual tenia orde d'allunyament des del passat mes d'agost.

A les 19.52 es personaven dos patrulles de la Policia Local en la perruqueria on treballava Mina. Una deté i emmanilla al seu marit, que està en la porta. L'altra entra en la perruqueria, al veure l'estat en què es troba telefona al SAMU i l'envia directament al Centre de Salut.

Eixa mateixa patrulla carrega amb Mina, encara amb constants vitals. Arriben a les 19.55 al Centre de Salut. Minuts després, Mina mor en el centre.

Paral·lelament, els membres de l'altra patrulla de Policia Local traslladen al detingut al quarter de la Guàrdia Civil perquè passe a disposició judicial.

Fins ací els fets constatats. No hi ha més.

Hui els fets són altres: reaccions, dolor, repulsa, reflectits en dos actes.

El primer ha sigut en la porta de l'ajuntament. Ha sigut senzill, però emotiu i amb una àmplia participació, no sols de veïns, treballadors de l'ajuntament i polítics, sinó sobretot d'alumnes de l'institut, companys de la filla de setze anys de la parella.

Precisament una amiga seua, Sandra Clara, alumna de batxillerat, ha sigut l'encarregada de llegir el manifest contra la violència de gènere elaborat des de l'institut. Una lectura emocionada d'un text emotiu que reproduïm íntegre en un altre document.

A continuació ha sigut l'alcaldessa, Merche Sanchis, l'encarregada de llegir el manifest oficial de l'Ajuntament de Puçol, elaborat conjuntament per tots els grups polítics municipals. Un document que també vos adjuntem íntegre.

Finalment, s'han guardat els cinc minuts de silenci, que han conclòs amb uns aplaudiments llargs, espontanis i en molts sentits tristos.

El segon acte s'ha celebrat en el propi institut on estudia la filla de Mina. Han participat tots els professors i alumnes, amb paraules d'afecte cap a l'alumna i l'expressió de dolor per la seua situació.

S'ha llegit el mateix manifest i s'ha guardat un minut de rigorós silenci

Informa: Sabín

642-silencio_por_mina-9

fotos_noticia


22 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres