Manifest de l'Ajuntament de Puçol contra la violència de gènere

Manifest de l'Ajuntament de Puçol contra la violència de gènere

El dijous 22 de setembre, poc després de les 12 del migdia, l'alcaldessa Merche Sanchis va llegir este manifest elaborat només una hora abans en una reunió extraordinària dels portaveus de tots els grups polítics municipals. Després de la seua lectura, tots els assistents van guardar cinc minuts de silenci.

Hui és un dia trist per a Puçol per la pèrdua en tràgiques circumstàncies de la nostra veïna MINA CHENANE. L'Ajuntament de Puçol condemna el brutal assassinat de la nostra veïna MINA, que no admet cap tipus de justificació i davant del qual expressem la major de les repulses.

La violència de gènere constituïx una alifac de caràcter mundial. Un atemptat contra els drets humans i la dignitat de les persones, especialment de les dones, que impedix a la nostra societat continuar avançant per la senda del benestar i del progrés social que desitgem.

En els últims anys, des de tots els àmbits s'ha adoptat un paper actiu per a eradicar la violència que s'exercix contra les dones, fomentant totes les mesures necessàries per a recolzar les víctimes i aconseguir una solució definitiva a este problema, la qual cosa ha suposat un avanç significatiu en la conscienciació i sensibilització social davant d'este tipus de violència.

Un esforç en què hem de continuar insistint, perquè creiem necessari reiterar el nostre suport a les víctimes, i insistir en la nostra determinació fins a aconseguir eradicar una violència que no cap en la nostra societat.

La lluita contra la violència de gènere és una tasca comuna. Cal unir esforços i compromisos si volem que la violència de gènere desaparega.

Estem convençuts que només a través d'una responsabilitat compartida entre el conjunt de la ciutadania, entre tots i cada un de nosaltres, podrem eradicar definitivament esta terrible xacra social.

Per tot això:

Este ajuntament ha celebrat este matí de forma extraordinària una Junta de Portaveus decretant un dia de dol oficial, la baixada a mitja asta de les banderes, la concentració a què assistim mostrant el nostre dolor, els cinc minuts de silenci que s'efectuaran a continuació. Així mateix  traslladem la seua filla i familiars el nostre més sentit condol i total suport institucional en tan delicats i difícils moments.

Des de l'Ajuntament de Puçol assumim el compromís de lluitar contra tot tipus de violència denunciant les agressions, recolzant a les víctimes, no romanent en silenci davant de la violència i transmetent a les generacions futures el respecte a la igualtat de dones i hòmens.

Tots els grups polítics subscrivim este Manifest contra la Violència de Gènere, amb el que volem deixar constància del nostre compromís social que esta lluita, ha de ser conjunta contra qualsevol acte que atempte contra la integritat i dignitat de la dona, i en la defensa d'una societat justa i igualitària, en la que dones i hòmens podem participar equilibradament en tots els àmbits i prendre conjuntament les decisions que ens afecten.

Moltes gràcies.

Un manifest de l'Ajuntament de Puçol

 642-silencio_por_mina-4

fotos_noticia

 

22 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres