Una nit de disfresses massives on el més important és participar i viure la festa

Una nit de disfresses massives on el més important és participar i viure la festa

Una cavalcada multitudinària que ha comptat amb la intervenció de 1.364 inscrits, 200 més que l'any passat i en la qual van participar un gran nombre de grups d'amics particulars, a més dels col·lectius habituals. Una nit que va finalitzar amb un ball de disfresses amb tots els luxes.

La gran cavalcada d'enguany va començar en l'Avinguda Molí de Vent. Allí es van reunir tots els col·lectius i la resta de participants. Una cavalcada en què es van vore disfresses molt originals i de tota classe, des d'autèntics astronautes nouvinguts de la Lluna fins a uns participants que s'estaven dutxant en plena cavalcada.

Els autèntics pitufos també van tindre temps de vindre a la cavalcada de Puçol e incluso los naa'vi van acudir a esta gran cita des del seu llunyà planeta de Pandora, i no oblidar la visita del Papa que va fer un buit en la seua aqueferada agenda per a passejar-se damunt del papamòbil pels carrers de la localitat.

Una cavalcada que cada any compta amb la participació de més veïns de Puçol que no formen part de cap col·lectiu, com a grups d'amics, quadrilles i familiars. “En un lustre hem quadruplicat el nombre de participants, fa anys només participaven Falles i és molt gratificant vore com cada any participa més gent”, comenta José Luis Gómez, tècnic de festes.

Una vegada tots reunits, la cavalcada va transcórrer pel recorregut habitual de tots els anys al so de les comparses, obrint esta riuada de disfresses els festers muntats a cavall, i tancant la cavalcada la carrossa de les festeres. Una desfilada que va finalitzar en la plaça del País Valencià, on es van repartir els premis i on tots els assistents van ballar fins passades les 4 del matí al so de la discomóbil.

Es van repartir quatre premis de 150 euros cada un. La millor disfressa va ser per al centre dels Júniors Camines, que es van convertir per una nit en una autèntica tribu africana. El premi a la millor carrossa va ser per a la Falla Antiga Muralla, uns fallers disfressats de troglodites i que portaven amb ells una carrossa en forma de cova que va deixar anodados a tots els integrants del jurat. Una Falla formada pràcticament per jóvens i que demostra tots els anys que té ganes de participar en les festes i damunt de fer-ho bé, una falla que per segon any consecutiu aconseguix el premi a la millor carrossa.

El premi a la millor comparsa va ser per a l'Agrupació de penyes, que van animar els carrers de la localitat amb una autèntica desfilada de carnestoltes, que ni els carnestoltes de Gran Canària podrien envejar. ,I finalment, la Falla Camí la Mar va aconseguir alçar-se amb el premi d'Enginy i gràcia amb la seua disfressa dels Picapiedra i els seus xicotets troglodites conduint els elaborats troncomoviles.

“Enguany ha participat un gran nombre de grups d'amics de la localitat, per això pense que s'hauria d'haver premiat algun d'estos grups, ja que no compten ni amb el mateix nombre de participants que una associació ni amb els mateixos avantatges econòmics, en canvi tots els premis han sigut per a col·lectius. M'agradaria que a l'any que ve açò canviara i es premiara l'esforç i treball d'estos particulars, que cada vegada són més els que participen i que fan que la cavalcada siga una activitat no sols per a col·lectius i associacions, sinó un acte en què participa tota la població”, comenta Esteban López, veí de la localitat.

Enguany el jurat estava format per la Confraria de la Mare de Déu al Peu de la Creu, associació de discapacitats de Puçol (ADIS) i l'escola de Gimnàstica Rítmica de la localitat. Un jurat que cada any canvia els seus integrants i que se forma amb associacions del poble que no participen en la cavalcada.

“Una cavalcada en el que importa és participar, ho van demostrar els 1364 participants que van recórrer els carrers de Puçol repartint confetis i regals, però sobretot bon humor, alegria i passió per la festa. Per això sorprén més l'actitud d'algun despistat, un xicotet grup que no entén l'essència de la festa, la seua intenció per criticar la decisió del jurat demostra la seua falta de repartiment cap a la festa, cap als participants i cap a més representants de distintes associacions que van dedicar el seu temps a col·laborar amb la festa aportant la seua opinió com jurat”, comenta Salvador Àvila, regidor de festes. 

Una plaça abarrotada de gent fins a altes hores de la matinada, i en la qual tots els participants van poder disfrutar d'una truita gegant patrocinada pels festers jóvens del 2011 que es va repartir a partir de les 02:30 de la matinada.

Una nit de disfresses que ha batut rècord d'assistència: 47 col·lectius, centenars de particulars, una gran quantitat de quilos de confeti, caramels, joguets i molt bon rotllo.

Una nit on el premi no és el principal, l'important és participar i la unió d'un poble que viu la festa amb tots els luxes.

Informa: Lorena Reolid

567-cabalgata_disfraces-5

fotos_noticia   fotos_noticia 

 

20 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres