I el foc camina amb mi, una nit que va finalitzar a tota metxa

I el foc camina amb mi, una nit que va finalitzar a tota metxa

El passat 6 de setembre es va realitzar la nit de coets, que va començar en l'Avinguda València i va continuar pel carrer Sant Joan fins a arribar al recinte ubicat en l'antic camp de futbol. Una nit que va finalitzar amb la música de la discomóvil Sona la Dipu.

Els festers van començar la nit disfrutant d'un sopar al costat dels cornalers. Cada fester porta un acompanyant, el cornaler, que és l'encarregat de portar la caixa dels coets i entregar-se'ls als seus respectius festers. Vicente Alcàsser, pirotècnic oficial de les festes, va ser l'encarregat de repartir els coets.

Tots els participants es van reunir en la plaça 25 d'Abril i acompanyats del tabal i la dolçaina es van dirigir pel carrer Sant Joan tirant coets i petards fins a arribar a l'antic camp de futbol.

Una vegada allí, Vicente Alegre, el cap dels festers d'enguany va encendre una traca iniciant oficialment la nit dels coets. A continuació, tots els festers i alguna que una altra festera es van introduir en la gàbia on van acabar amb tot el material explosiu que portaven damunt. “Alguns fester es va cremar, però no va ser res greu”, explica Vicente Alegre, cap dels festers.

Un acte tradicional en les nostres festes i el qual esperem que continue estant present en la programació de festes dels pròxims anys, a pesar de les dificultats que es presenten cada any en relació a la pirotècnia. Un acte que va concloure sense cap contratemps important.

Una nit que a més va comptar amb la discomóvil Sona la Dipu, que tenia com a novetat el canvi d'ubicació perquè els jóvens disfrutaren de la música dels djs fins a altes hores de la matinada sense molestar cap veí. Un concurs de Djs que va reunir a més d'un centenar de persones en el polígon de La Murta, en el carrer Salzes, però que no va durar prou segons tots els assistents.

Vicente afirma que: “Sona la Dipu va congregar a un muntó de gent a pesar de ser dimarts, però va acabar més prompte d'allò que s'ha esperat sent que el motiu del canvi d'ubicació, de l'avinguda Corts Valencianes al polígon era poder disfrutar més hores de les discomóvil sense caldre incomodar cap veí”. Una nit que sens dubte va finalitzar a tota metxa.

Informa: Lorena Reolid

598-nit_de_coets-2

 

16 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres