Santa Marta proposa unes festes jóvens, alegres, divertides i fins i tot serioses quan toca

Santa Marta proposa unes festes jóvens, alegres, divertides i fins i tot serioses quan toca

Són jóvens, han sigut monitores dels júniors durant anys i ara, a més, són les festeres de Santa Marta. La seua il·lusió és que la festa de la segona parròquia de Puçol no es perda, però sobretot volen disfrutar, passar-ho bé i que tota la població se sume a les seues festes. Per a això han preparat un programa amb novetats molt atractives.

El divendres 9 de setembre finalitzaven les festes populars i patronals de Puçol, organitzades pels festers de la Mare de Déu al Peu de la Creu, dependents de la parròquia dels Sants Joans, en col·laboració amb l'ajuntament. Exactament una setmana després, el 16 de setembre, una missa i una trobada d'antics júniors serviran per a donar començament les festes de Santa Marta, la segona església de Puçol.

Santa Marta va estar quasi trenta anys sense celebrar festes, però en 2005, coincidint amb el 50 aniversari de la fundació de la parròquia, el rector Vicente Gozálvez va animar als jóvens a no perdre eixa celebració puntual i transformar-la en una festa anual.

Dit i fet. L'any següent, un grup de jóvens de la parròquia va organitzar les festes. Però l'ímpetu només va durar dos anys. És difícil mantindre dos festes tan seguides, tot just unes setmanes de separació amb les del poble, així que calia buscar una altra fórmula.

I ací van entrar en escena els monitors del Centre Júnior Apocalipsis.

Acostumats a treballar cada setmana amb els xiquets de la parròquia Santa Marta, van acceptar el desafiament d'assumir l'organització de les seues festes, encara que amb un enfocament molt diferent del de les festes patronals: no són ells els que presidixen, sinó elles; res de llargues desfilades i cercaviles, millor actes de participació popular; no hi ha un acte de presentació en sentit estricte, sinó, insistim, activitats lúdiques per a tots; naturalment, es mantenen els actes religiosos, com les misses i la solemne processó que posa fi a les celebracions…

Tot això, a més, dividit en varis caps de setmana, perquè al setembre els veïns ja no estan de vacacions i han de treballar o estudiar. La data d'inici pot variar, però sempre coincidixen els últims actes amb el dia de Santa Marta, la patrona dels hostalers, el primer diumenge d'octubre.

Este és el quart any que un grup de monitors dels júniors s'encarrega d'organitzar els actes. Elles són María Albarracín, Ester Teodosio, Lorena García, Amparo Bosch, Silvia Millet, Marta Fernández i Rocío Fernández. I també hi ha dos xics entre elles, David Picón i Enrique Escobar.

Jóvens, alegres (com demostraran en la discomòbil), amb ganes de divertir-se (per a això han contractat un humorista o una orquestra), serioses quan toca (en les misses i la processó, sense anar més lluny), disposats a arromangar-se quan cal treballar (la paella gegant o el sopar popular), amb un ull posat en els seus volguts xiquets a qui tantes hores dediquen com a monitors (d'ací la presència del parc infantil i els jocs de taula) i sempre fidels als seus i a la seua parròquia.

Com a novetat, enguany hi ha en el programa un sopar dels antics festers: només porten sis anys però segur que el Centre Júnior Apocalipsis es quedarà xicotet la nit del 16 de setembre. “És una oportunitat magnífica per a tornarmantindre viva la memòria a trobar-nos molts que hem sigut monitors durant anys, però ara ens veiem menys, pels estudis o el treball”, assegura María Albarracín, potser la festera que més hores ha dedicat a organitzar els actes.

També hi ha una altra novetat: el diumenge 25 de setembre, a les 12.30 hores, un concert de l'orquestra i el cor de Santa Cecília en la parròquia de Santa Marta. L'actuació forma part del projecte Retrobem la nostra música i, gràcies a l'interés de les festeres, se celebra en una església amb una acústica molt cuidada i que, una vegada més, segur que es queda xicoteta.

És la seua demostració que aposten no sols per la diversió, sinó també per la cultura i per mantindre viva la memòria.

Precisament el seu homenatge a Vicente Gozálvez, que complix ara 25 anys al front de la parròquia, és un exemple que elles, que han nascut ací, que han sigut batejades en la seua major part en la parròquia i que porten anys treballant com a monitores dels més xicotets, a l'hora de divertir-se no obliden que en gran manera si hui són festeres és gràcies al seu rector de tota la vida: va ser El Senyor Vicente qui un dia els va animar a no deixar que tornaren a perdre's les festes de Santa Marta i ací estan, responent a la seua cridada.

I tot això sense deixar de ser jóvens, alegres, divertides, un pèl informals, però serioses quan toca. Com les seues festes. Vine a viure-les amb elles.

Informa: Sabín

Programació Programació d'actes de Santa Marta
logo_pdf Llibret de les festes de Santa Marta 2011 

620-festeras_santa_marta-6

fotos_noticia

 

15 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres