El Barrio es vesteix de gala per a celebrar les seues festes populars

El Barrio es vesteix de gala per a celebrar les seues festes populars

El mes de setembre es convertix, sens dubte, en el mes que més festes populars arreplega de tot l'any, festes de la Mare de Déu, festes de Sant Miquel, festes de Santa Marta i com no, ara és el torn de les festes del Barri, unes festes que tenen lloc el pròxim 16, 17, 23 i 24 de setembre.

La comissió taurina del Barrio és l'encarregada d'organitzar les festes. Una festivitat que no sols arreplega actes taurins, també actes populars per al gaudi i goig de tots els veïns de la barriada i d'aquells que vullguen acostar-se i participar en unes festes que no deixaran res en el tinter.

Les festes del Barrio comencen el divendres 16 de setembre amb l'embolada del tradicional bou de cartó a les 21:00 hores en la plaça del País Valencià. Un acte destinat per als més xicotets, però en el que disfruten tant xiquets com adults. I és que en este poble la vena taurina es porta des de molt xicotets.

A continuació té lloc un sopar popular en la mateixa plaça, que estarà amenitzada per una discomóvil per a tots aquells que vullguen moure l'esquelet i passar una bona estona amb els seus familiars i amics. Un sopar gratuïta per a tots els abonats del cartó de festes i a la que podrà assistir qualsevol persona per tan sols 5 euros inscrivint-se a casa Amparo. Així que només es necessita un entrepà per a disfrutar de la nit del divendres perquè el picoteig, la beguda, les taules i cadires i la música la posa la comissió.

El dissabte comença la jornada taurina d'este barri amb la desencaixonada de tres bous, pertanyents a la ramaderia de Francisco Meléndez i la ramaderia de Domínguez Camacho. El tercer bou queda per confirmar. Per a finalitzar la jornada vespertina la solta de vaquetes de la ramaderia Jose Vicente Machancoses. A les 23:30 hores té lloc la primera embolada de la nit.

El segon cap de setmana de les festes del Barrio porta més actes populars i taurins davall el braç. El divendres 23, a les 17:30 hores els components de la comissió realitzaran jocs tradicionals per a tots els xiquets assistents, uns jocs que finalitzaran amb un toc molt deliciós i que endolcirà a tots els presents, una chocolatá en la que repartiran xocolate i coca. Els jocs es realitzen en el carrer Al Peu de la Cruz, tram comprés entre el carrer Mariano Amigó i Mestre Martí.

A les 20:00 hores comença la cavalcada que seguirà el recorregut habitual de tots els anys, i en el que participa principalment els veïns del Barrio, no obstant tot el món està invitat.

I el 24 de setembre posa fi a les festes. A les 17:30 hores té lloc la desencaixonada del primer bou de la vesprada. Se soltaran tres bous, dos banyats que pertanyen a la ramaderia d'Esteban Isidro i un a la ramaderia de La Campana.

Després, la solta de vaquetes pertanyents a la ramaderia de Jaume Bosh el Saliner. A la nit es realitzarà l'embolada de diversos bous.

La penya taurina El Barrio se reserva el dret d'alterar qualsevol horari o acte i invita tots els veïns de la localitat a participar. Una comissió que liquida els últims detalls de la programació que han preparat i treballat durant tot un any amb esforç perquè les festes del Barrio siguen del grat de tots i es desenvolupen sense cap contratemps, un barri que durant dos caps de setmana es vesteix de gala per a acollir a les seues festes populars.

Informa: Lorena Reolid

618-cabalgata_el_barrio-3

 

15 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres