Ofrena de flors i aliments a la patrona, quan tradició i solidaritat caminen junts

Ofrena de flors i aliments a la patrona, quan tradició i solidaritat caminen junts

El dia de la patrona, el camina amb la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu rep, en la porta de l'església dels Sants Joans, a la població de Puçol que li rendix homenatge: associacions, la confraria i els festers acudixen als seus peus per a oferir-li flors i, en els últims anys, també aliments que són distribuïts per Cáritas.

Les ofrenes de flors i aliments es troben en quasi totes les cultures conegudes i són habituals tant com homenatge als morts com cap als sants i patrons dels pobles i ciutats. A Espanya són especialment conegudes les ofrenes realitzades a la Mare de Déu del Pilar a Saragossa i, a la Comunitat Valenciana, els dos dies d'ofrena de flors que s'organitzen en les Falles de València.

Durant molts anys, l'ofrena a la patrona de Puçol es realitzava exclusivament amb flors, seguint la tradició religiosa. Però en els últims anys s'ha estés també a l'ofrena d'aliments, traslladant així als actes religiosos un costum ja consolidat durant les festes: el sopar solidàri, l'acte solidari i ara també l'ofrena solidària amb els més necessitats.

El dijous, 8 de setembre, sobre les 19.30 hores, finalitzava la tradicional ofrena a la Mare de Déu al Peu de la Creu, patrona de Puçol. Un acte que va començar dos hores abans en l'Avinguda Font de Mora, amb la concentració dels distints col·lectius per a caminar junts fins a l'església.

La comitiva va recórrer l'avinguda València i els carrers Sants Joan, Morvedre i Sant Miquel, per a finalitzar en la plaça Joan de Ribera, en la porta de la parròquia dels Sants Joans, on els distints col·lectius participants van depositar tant els rams de flors com aliments no peribles, arreplegats per Cáritas Puçol per a ser distribuïts entre els més necessitats.

En l'ofrena, que anava precedida per l'escola de tabal i dolçaina i tancada pel Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol, van participar enguany: l'associació extremenya l'Horta Nord, el centre júnior Caminar, la penya taurina El Barrio, la Unió Democràtica de Pensionistes, l'associació de jubilats ASVAT, la comissió del Bou de Sant Antoni, Mans Unides, Cáritas, l'associació de discapacitats ADIS, les festeres de Santa Marta i les set falles de Puçol: Picaio, l'Antiga Muralla, Palau-La Torre, Camí La Mar, La Marjal, Molí de Vent i Hostalets

Tancaven la llarga desfilada la confraria, els festers 2012 i tots els festers d'enguany: els infantils, els de la tercera edat, els casats i els jóvens.

Va ser un emotiu acte religiós, però també un passeig solidari amb els més necessitats la població. És un d'eixos detalls que engrandixen dia a dia les festes de Puçol.

Informa: Sabín

602-caritas_en_ofrenda

fotos_noticia

 

14 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres