Els festers són més ràpids que la traca que es dispara el dia 8 de setembre

Els festers són més ràpids que la traca que es dispara el dia 8 de setembre

La imposició de medalles i l'arruixat de perfum es convertix en un acte tradicional inclòs en la solemne missa concelebrada en honor a la Verge al Peu de la Creu el dia 8 de setembre, dia festiu de la localitat i que finalitza amb el tir d'una traca pel carrer Sant Joan.

Una d'eixes tradicions ancorades en el temps i que es manté el 8 de setembre, dia de la patrona de Puçol, és la imposició de medalles i l'arruixat de perfum que es realitza a migdia, a l'eixida de la missa en honor a la Verge al Peu de la Cruz.

Seguint eixa tradició, les festeres de 2011 han imposat medalletes de la verge a tots aquells que s'han acostat a elles a l'eixida de l'església. Al mateix temps, els festers anaven arruixant amb perfum a tots aquells que es posaven a tir… i quan diem a tir, volem dir exactament això: més que perfumar els mossos, jóvens i feliços perquè és el seu gran dia, s'han armat amb bots de colònia i han deixat empapado a més d'un, sense respectar tan sols a les cambres, que també han acabat ben perfumades.

“Antigament els festers perfumaven només els hòmens, en el dia de hui hem empalustrat de colònia a tots aquells que se nos posaven per davant, sense tindre en compte el sexe o l'edat” comenta rialler Vicente Alegre, cap dels festers.

Per a finalitzar, han agarrat foc a una traca correguda pel carrer Sant Joan. El de correguda també té la seua història, perquè alguns dels festers jóvens realitzen una carrera contra la pròpia traca, a vore qui aconseguix arribar abans a l'església. Segons Yoe, el pirotècnic, la traca és més ràpida. Vicente explica joiós: “enguany els festers hem corregut davant de la traca des del sindicat fins a la plaça de l'església”. D'esta manera és segur que els festers van guanyar la carrera, però no ens queda clar si són molt més ràpids que la traca.

Informa: Lorena Reolid

601-medallas_y_perfumes-5

fotos_noticia   fotos_noticia

 

14 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres