Solemne missa en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu al Peu de la Creu

Solemne missa en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu al Peu de la Creu

El 8 de setembre és el dia de la patrona de Puçol, la Verge al Peu de la Cruz, per això en esta data es concentren els actes religiosos en el seu homenatge: al matí, solemne missa concelebrada i a la vesprada, els actes continuen amb l'ofrena de flors i aliments, seguida de la solemne processó.

“És la celebració més important de la festa i el moment més important del dia, un acte a què va acudir moltíssima gent i on tot va transcórrer de forma molt solemne i emotiva”, assenyala Juan José Llácer, el rector de l'església dels Santos Juanes.

Per que no cal oblidar que l'origen de les festes és totalment religiós, i que a pesar que que es realitzen una infinitat d'actes populars i d'oci l'objectiu de la realització d'estes festes és homenatjar la patrona, a la nostra patrona la Verge al Peu de la Cruz.

“Unes festes en general molt satisfactòries perquè són dies molt especials per al poble i per a la comunitat cristiana. Puçol té en l'ànima la devoció a la verge i la història de Puçol no es pot entendre sense esta devoció”, afirma Juan José. 

Una eucaristia que integra a les dos parròquies de Puçol, l'església de Santos Juanes i l'església de Santa Marta en honor a la Mare de Deu i els rectors, de la qual Juan José Llácer i Vicente Gonzálvez han sigut els encarregats d'oficiar-la, una missa que a més ha reunit tots els sacerdots, fills de Puçol.

Una missa celebrada en l'església dels Santos Juanes i en la que va participar un gran nombre d'assistents, a més dels festers de la tercera edat, els infantils, els casats, els jóvens i els representants de la corporació municipal encapçalaments per l'alcaldessa Merche Sanchis.

El rector de l'església de Santos Juanes conclou orgullós: “Una valoració totalment satisfactòria, ja que estos dies festius són dies en què no hi ha parts, sinó que units formem un tot al costat de la verge i el nivell de participació del qual és molt gratificant”

Els festers han sigut els encarregats de realitzar l'ofrena i d'encapçalar el moment de la comunió. Una vegada conclosa, els festers s'han realitzat les habituals fotos en l'altar.

Una celebració religiosa que té de tot i que finalitza amb la imposició de medalles per part de les festeres i la rosada de perfum per part dels festers seguit del tir d'una traca pel carrer Sant Joan.

Informa: Lorena Reolid

600-misa_patrona-4

fotos_noticia

 

14 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres