No cal ser un geni per a tindre el graduat: l'Escola Permanent d'Adults et dóna una segona oportunitat

No cal ser un geni per a tindre el graduat: l'Escola Permanent d'Adults et dóna una segona oportunitat

El curs passat va batre el rècord de matriculació d'alumnes i una de les seues alumnes va obtindre la millor nota de la Comunitat Valenciana. Enguany confien a mantindre el nivell quant a quantitat i qualitat de la seua formació. Del 14 al 30 de setembre està obert el termini de matrícula per a l'EPA (Escola Permanent d'Adults).

Al maig del 2010 l'EPA va complir 25 anys donant una segona oportunitat a molts veïns de Puçol que en el seu moment no van poder estudiar o van haver d'abandonar el cole per a posar-se a treballar. Per a celebrar-ho, l'ajuntament va editar un llibre, Un camí recorregut i un llarg camí per recórrer, en el que s'arreplegaven els testimonis de professors, polítics i alumnes que havien passat per l'escola en estos cinc lustres.

Al marge del seu valor històric, el llibre servia per a constatar que tots necessitem una segona oportunitat en la nostra vida, i que els hòmens, dones, jóvens, iaios o immigrants que es matriculen cada any ho fan tant buscant una millora en la seua formació per a optar a un millor ocupació, com apostant pel coneixement per se, per a disfrutar d'un major domini del valencià o, senzillament, perquè algunes —sobretot dones majors— mai van tindre l'oportunitat d'anar al col·legi i ara que els seus néts ja els deixen temps lliure estan desitjant aprendre a llegir i escriure.

Un curs més, l'Escola Permanent d'Adults obri el seu termini de matrícula.

El dimecres 14 de setembre està reservat exclusivament als alumnes que ja van assistir a classe el curs anterior. I del 15 al 30 de setembre el termini està obert a tots aquells que desitgen inscriure's per primera vegada. En tots els casos, l'horari és de 18 a 20 hores, en l'Espai Social La Barraca, seu permanent de l'EPA des de l'any 2006.

El curs passat vam batre el rècord d'alumnes, amb 325 matriculats, el que ens va obligar a duplicar les aules de cicles formatius i d'accés a la universitat”, explica la directora, Mari Paz González. “Enguany les expectatives són semblants, perquè en estos últims anys hem comprovat que la situació laboral difícil que travessen molts veïns els invita a invertir el seu temps en una millor formació, amb la que obrir-se noves expectatives d'ocupació”.

I molts l'han fet amb nota.

De fet, una alumna de l'EPA, tímida com poques i escassament amiga de les fotos, el passat juny va batre un altre rècord: va aconseguir la millor puntuació a València de tots els alumnes que es van presentar als exàmens d'accés a la universitat per a majors de 25 anys i, al mateix temps, la millor puntuació de tots els examinadors de més de 40 anys…

Un gran exemple del treball que es realitza en l'Escola Permanent d'Adults: grans resultats, però amb poc rebombori, sense cridar l'atenció, l'important és el dia a dia.

Per a este curs l'oferta continua sent igualment àmplia.

En l'àmbit de l'ensenyança reglada, un pot optar per cursos d'alfabetització, neolectors, educació de base o el graduat en Educació Secundària.

I si acudim a l'oferta no reglada, les propostes van des de la preparació per a obtindre el títol oficial de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (en tots els nivells: elemental, mitjà i superior), fins a la preparació per a accedir a mòduls formatius de grau mitjà o superior, passant pels cursos per a l'accés a la universitat per a majors de 25 anys i, des de fa uns anys, classes d'espanyol i valencià per a immigrants.

Si tens més de 18 anys i eres veí de Puçol, esta és la segona oportunitat que estaves esperant. Matricula't.

Informa: Sabín

logo_pdf Descarrega't en PDF tota la informació sobre el nou curs de l'EPA

 

13 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres