Els xiquets, per un dia protagonistes de les festes

Els xiquets, per un dia protagonistes de les festes

El dia 5 de setembre es convertix sens dubte en el dia dedicat als xiquets. Un dia complet que va començar amb una santa missa dedicada als més xicotets i va finalitzar a la vesprada amb una ginkana de jocs en la qual els xiquets van disfrutar d'una jornada molt divertida i el premi dels quals eren els dolços.

A l'onze del matí un tir de carcasses va donar començament a la gran festa dedicada als xiquets. Els festers infantils es van dirigir a la parròquia Santa Marta acompanyats al so del tabal i a la dolçaina a arreplegar la resta dels  festers. Una vegada tots junts, es van dirigir a l'església de Santos Juanes per a celebrar la missa dedicada exclusivament a ells. En la missa van estar acompanyats dels festers jóvens i els festers casats.

Una vegada finalitzada la missa es va realitzar una rifa de joguets, un moment molt esperat per tots els xiquets que es trobaven en la cerimònia. “Els xiquets se senten protagonistes per un dia i és molt satisfactori vore'ls somriure quan reben els regals”, comenta Blanca Vázquez, una de les festeres d'enguany.

Però ací no va acabar el dia per a estos xicotets, ja que a les sis de la vesprada va començar el gran festival infantil en la plaça Joan de Ribera patrocinat per la Confraria de la Verge i junt la col·laboració dels monitors de Júniors de Santos Juanes i Santa Marta, els festers 2011 i la col·laboració de l'Ajuntament.

Una ginkana en la que es van realitzar jocs de tota classe i una infinitat d'activitats perquè els més xicotets disfrutaren d'una divertida vetlada, com portar un got d'aigua amb la boca, encistellar la pilota en un poal, omplir globus amb xocolate, pintar la cara i tirar les birles entre altres activitats. ”Hi havia tot tipus de proves. Una activitat que va congregar un gran nombre de xiquets va ser la de tirar el cércol en les banyes d'un bou, en canvi les xiquetes es van decantar per pintar-se la cara”, comenta Javier Gimeno, un dels festers i col·laboradors de la festa dels xiquets.

Una vegada els xiquets acabaven la proves s'atorgava un tiquet que podien canviar per llepolies. Els festers van ser els encarregats de repartir els dolços als xiquets que estaven com a bojos per arreplegar el seu merescut premi. Els monitors dels Júniors van ser els encarregats de realitzar les proves i supervisar que la vetlada transcorreguera sense cap accident.

El gran festival va ser tot un èxit, ja que en la plaça havien més de 200 persones. “Tots els anys hi ha una gran participació en el festival infantil pel que es convertix en una activitat fixa en la programació de les festes”, recalca Javier.

En general un dia molt divertit i amé en la que tots els presents van disfrutar amb esta infinitat d'activitats o veient com els seus fills passaven una bona estona. Un dia en què els xiquets es convertixen en els protagonistes de les festes.

Informa i fotos: Lorena Reolid

586-fiesta-1

fotos_noticia

 

08 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres