Nit de paelles, nit d'unió de tots els veïns

Nit de paelles, nit d'unió de tots els veïns

La nit de paelles es convertix per excel·lència en l'acte més popular de les festes patronals. Una nit que va comptar amb un menú complet: paelles, bingo, rifa, orquestra i discomóvil per a tots els assistents. Una nit que ha batut rècord de participació i les xifres de la qual han sorprés a més d'un.

Tres coets van donar començament a l'esperada nit de paelles que comptava amb la participació de 5141 inscrits, 860 taules, 5200 cadires, 300 focs, 560 kg d'arròs, 300 litres d'oli, i llenya para més de 300 paelles, unes xifres que parlen per si soles i que convertixen a la nit de paelles d'enguany en la més massiva de la història de Puçol.

“Des de l'ajuntament podem afirmar que esta nit s'està convertint en un èxit de participació ciutadana i que va refermant-se any rere any. Estem molt contents pel comportament de la gent a nivell general, encara que a nivell particular hi ha hagut lleugers problemes que intentarem solucionar de cara a l'any que ve”, comenta Salvador Àvila, regidor de festes. 

Unes paelles a gust de tots i els veïns del quals van elegir entre fer paella o fer torra. “A nivell d'organització estem molt satisfets amb el treball realitzat ja que tot va transcórrer de meravella, a més vull ressaltar la gran participació que va haver-hi i que cada any esta nit compta amb un nombre major d'inscrits” , va destacar Mavi Galcerá, tècnica de festes.

A pesar de la llenya preparada per a més de 300 focs va haver-hi veïns de Puçol que es van quedar sense ella. “Hi havia molta llenya, la suficient per a realitzar el foc de les paelles de tots els que estàvem inscrits, però hi havia una gran afluència de persones que disposava de muntons de llenya que després no van utilitzar”, explica Esteban López, veí de Puçol.

Un problema que no prové de l'organització de festejos i que esperem que se solucione de cara a les festes del 2012:“des de l'ajuntament fem una crida a tots els veïns perquè este problema no es repetisca a l'any que ve, i que els inscrits siguen conseqüents amb la llenya que es va a utilitzar, ja que una vegada va finalitzar la nit es va arreplegar un muntó de llenya que havia sobrat” aclarix la tècnic de festes.

Com a novetat d'enguany la nit de paelles ha comptat amb un bingo organitzat per la comissió del 7 de setembre del 2012 a fi de recaptar diners per a la gran festa taurina de l'any que ve. Els integrants de la comissió van repartir cartons a un euro per tota la plaça i voltants. El bingo va començar a les 23.30 hores i a pesar d'alguns problemes tècnics se cantó la línia i el bingo. El guanyador de la línia va guanyar una botella de vi i el guanyador del bingo es va portar un pernil davall el braç.

Una vegada finalitzat el bingo es va realitzar una rifa de camisetes per part dels festers del 2012 amb l'objectiu de traure beneficis per a les festes patronals de l'any que ve. “A causa d'una sèrie de problemes tècnics en la realització del bingo i la rifa vam poder observar des de la regidoria de festes com es perdia temps de discomóbil, per la qual cosa possiblement de cara a l'any que ve prescindim d'estes actuacions en el dia de les paelles, ja que hi ha molts altres dies per a realitzar-les”, afirma Salvador.

Una vegada els veïns de Puçol van acabar de sopar l'orquestra Les Vegas va amenitzar la vetlada amb les seues apegaloses cançons. Una orquestra composta per quatre veus solistes, una guitarra acústica, un davall, la bateria, un teclat i la guitarra elèctrica. “Una orquestra que en termes generals pot agradar més o menys en funció del públic assistent, no obstant això van tractar d'amenitzar la nit i crec que ho van aconseguir perquè la plaça va estar plena durant tot la nit” explica el regidor de festes. A més tots els assistents van disfrutar d'una discómovil que animava els assistents en els descansos i que va continuar una vegada havia finalitzat l'orquestra fins passades les 5 del matí.

En general una nit completa que quedarà en el record com la nit de les paelles més multitudinària de la història de Puçol i que cada any congrega a més gent, sens dubte una nit d'unió per a tots els veïns de la localitat.

Informa: Lorena Reolid

574-noche_paellas-1

fotos_noticia fotos_noticia

 

07 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres