La petanca ja no és un joc exclusiu de iaios: Adrián Galcerá guanya el torneig de festes

La petanca ja no és un joc exclusiu de iaios: Adrián Galcerá guanya el torneig de festes

Ho saben bé els veïns que han participat en el recent viatge a Noisiel i París, allí la petanca és un esport practicat per tots. L'exemple comença a crear escola, perquè en el torneig de festes celebrat el dissabte 3 de setembre, el jove Adrián Galcerá es va alçar amb el primer premi, formant parella amb José Antonio Solana.

Espanya en general i Puçol en particular no tenen un llarg currículum en el joc de la petanca. Per a uns un esport, per a altres una simple diversió, però per a quasi tot el món una activitat reservada a la tercera edat.

La creació d'unes pistes de petanca en el Poliesportiu Municipal permet la pràctica d'este esport des de fa anys, però ni per eixes. Només iaios s'animen a practicar el llançament d'eixes boles que difícilment s'atreviria a rematar de cap el mateix Cristiano Ronaldo o qualsevol altre esportista que es pree.

Fins que el Grup d'Esplai de Petanca Mangraners ha començat a posar les boles en el seu lloc. Miguel, l'etern presi, i els seus xics acostumen a participar tots els anys en les festes i en qualsevol altre esdeveniment que es pree. Sempre en el poli, sempre amb les seues boles a costes, però ja mai més sols.

El dissabte 3 de setembre, de bon matí, com a ells els agrada, un grup de setze jugadors va disputar la fase final del torneig de festes, en partides eliminatòries per parelles. Entre ells alguna dona i algun jove… encara que d'açò sabia poc Salvador Àvila, el regidor de festes, que va ser l'encarregat d'acudir a mitjan matí a l'acte d'entrega de premis.

Manuel Díaz i Emilio Guillén van aconseguir la tercera plaça. Andrés Martínez i Antonio Martínez es van proclamar subcampions. Fins ací tot normal, els quatre responen al perfil propi al nostre país del jugador de petanca: major de cinquanta anys, amb ganes de fer esport i matiner.

Però la parella formada per José Antonio Solana i Adrián Galcerá, els triomfadors de festes, responia a un altre perfil: molt bé podrien haver sigut el iaio i el nét passant junts una bona estona mentres feien esport i s'emportaven el premi a casa.

Adrián, només un adolescent, demostra així que l'exemple de Noisiel, el poble agermanat amb Puçol, comença a ser tingut en compte en la nostra població: la petanca ja no és un joc només per a iaios, els néts comencen a prendre el relleu.

Informa: Sabín

569-premios_petanca-2

fotos_noticia

 

04 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres