Ni la Volta a peu ni la cavalcada, la Ruta de la Tapa aconseguix el rècord de participació en les festes

Ni la Volta a peu ni la cavalcada, la Ruta de la Tapa aconseguix el rècord de participació en les festes

A punt de complir-se el meridià de les festes i també de la Ruta de la Tapa, el primer balanç no pot ser més positiu, tant pels veïns com pels propis restauradors: s'han desbordat totes les previsions i és un projecte que alguns ja volen ampliar. Si vols saber més de la ruta, el dilluns 6, a les 6 de a vesprada, no et perdes En Connexió en Canal 9.

Va ser l'Agrupació de penyes qui va tindre la idea per a celebrar els seus primers 25 anys de vida: un homenatge als comerços que sempre han recolzat a les penyes, però també una forma de dinamitzar els bars i restaurants locals, sobretot en les festes.

Pensat i fet. Amb el suport de l'ajuntament, que s'ha fet càrrec de la campanya publicitària i de promocionar la idea en tots els actes organitzats des de la passada primavera, la ruta ja és una realitat.

De l'1 al 9 de setembre, 40 bars i restaurants oferixen una beguda i una tapa exclusiva per 1'90 euros. I l'afició per les tapes s'ha disparat en estes festes populars i patronals. Una afició fins ara desconeguda en el poble de Puçol.

Alguns han posat horari de tapeig, altres el tenen disponible tot el dia; uns han tancat el diumenge, com fan tots els anys, altres han preferit obrir inclús al seu dia de descans… però tots han vist com la seua clientela ha crescut enguany durant les festes: en la barra, en la terrassa, de peu, assentats, sols, preferiblement en companyia, això sí, tots amb el passaport en la butxaca, perquè el restaurant de torn cunye la tapa, perquè a més fer esta ruta té premi.

Porte dèsset caixes de guatles i encara no hem acabat el quart dia de ruta, la veritat és que no esperàvem esta acceptació”, assegura Paco Gigante, un dels quaranta restauradors participants. “Hi ha moments del dia en què tenim cua en el carrer només per a degustar les guatles amb alls al vi, el que està molt bé perquè és una promoció excel·lent, encara que caldrà estudiar en el futur si posar un horari per a no interferir en els clients que tenen reservada taula per al menjar o el sopar”.

És una idea, posar un horari a la ruta, una cosa que ja han fet alguns locals, en part per a poder atendre la cuina i les taules durant els moments de màxim tràfec. Sobretot el problema pot afectar els restaurants. Potser la solució puga ser eixa en el futur, encara que hi ha bars que tenen en marxa la ruta tot el dia perquè això els garantix un goteig continu de visitants, al cap i a la fi estem en festes i hi ha actes a totes hores.

L'important és que la gent estiga en el carrer i no es plantege tornar a casa per a menjar, sinó que aprofite qualsevol local per a prendre alguna cosa”, proposa El Chichi, un popular restaurador local que abans de cuiner va ser frare o potser torero, ara no recorde. “De fet, la ruta podria realitzar-se tot l'any, ja que això faria que la gent s'acostumara a eixir i prendre alguna cosa ací i allà”.

Idees i més idees.

I tot perquè un bon dia José Reyes Gallego, membre de l'Agrupació de penyes, va proposar als seus companys buscar patrocinadors per a muntar una ruta de tapeig, una cosa típica en moltes regions, encara que poc estesa en el llevant espanyol. Amb el suport de distintes marques de cervesa, refresc, vi, camamilla i aigua, Reyes va proposar als bars i restaurants la gran idea: ells posen una tapa, les penyes la beguda, tot per 1,90 euros… i que la gent isca a disfrutar de les festes.

A més, per a acabar de rematar la faena, el programa En Connexió de Canal 9 emet el dimarts 6, a les 6 de la vesprada, un reportatge en directe, amb la presència de diversos restauradors locals preparant les seues tapes. Serà una xicoteta ruta que, per necessitats tècniques del directe, es realitzarà des del restaurant Entrebrasas, encara que comptarà amb l'assistència de diversos cuiners i xefs de la població.

Si vols veure com es preparen algunes de les ja famoses especialitats de la Ruta de la Tapa, el dimarts a les 6 de la vesprada no oblides sintonitzar Canal 9. Però si el que vols és realment disfrutar, millor date una volta per Puçol: cada sis tapes, un passaport complet que pots depositar en qualsevol local participants, perquè hi ha premis per als ruteros.

Encara que en esta ruta el premi gros està clar: l'important és participar.

Informa: Sabín

fotos_noticia

logo_pdfSi encara no saps on estan els 40 tapes, punxa ací 

 

04 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres