El 30 de gener, La Milotxa celebra el seu nové mercat ambulant solidari

El 30 de gener, La Milotxa celebra el seu nové mercat ambulant solidari

El col·legi públic La Milotxa celebra el dimarts, 30 de gener, la novena edició del seu Mercat ambulant per a la Solidaritat, en el qual els alumnes confeccionen uns detallets que es venen a altres alumnes, pares i veïns de la població. Els diners recaptats es destinen cada any a una ONG.

La Milotxa és un dels col·legis públics més actius de Puçol. Encara que només té alumnes d'Educació Infantil, de tres a sis anys, és habitual trobar-los en tot tipus de celebracions, participen massivament i amb propostes originals. Així, no és estrany veure dos-cents xiquets disfressats recorrent els carrers de la població durant els carnestoltes, o ballant entorn d'una falla que cada any sorprén a uns i a altres.

Però si hi ha una proposta que s'ix de les celebracions ''típiques'' eixa és sens dubte el mercat ambulant solidari. Va sorgir com una forma de celebrar el Dia Internacional de la Paz, però a poc a poc va ser adquirint protagonisme propi i hui en dia la idea ja ha sigut seguida per altres centres educatius, com el col·legi públic Bisbe Hervás.

En essència, consistix a dedicar alguna vesprada a la setmana, des de començament del curs, a preparar distints elements decoratius o d'ús quotidià: separallibres, pedres pintades, màscares, pots amb sals de colors, gorros, gots decorats... Els professors coordinen i col·laboren, però són els propis alumnes els que dissenyen i pinten les seues xicotetes ''obres mestres''.

En l'última edició, celebrada ara fa un any, la recaptació va ascendir a més de 1.500 euros, una xifra respectable, encara que no és els diners el que més valor té per a Pedro Ignacio Gómez, director del centre: ''El que pretenem és canalitzar el treball dels xiquets per mitjà de tallers en què dissenyen i construïxen xicotets utensilis quotidians, alhora que esta tasca els permet reflexionar sobre temes com la tolerància o la solidaritat, que si no hagueren estat presentats de forma pràctica i lúdica, difícilment aconseguirien a comprendre''.

Les activitats del IX Mercat ambulant per a la Solidaritat començaran el 30 de gener a les 10'30 hores, amb el muntatge de les distintes parades en el pati del col·legi. A les 11'00 hores realitzaran les seues compres els alumnes que es queden en el menjador. A les 11'30 hores rebran la visita i les compres dels alumnes d'altres dos col·legis públics de la població, Lluís Vives i Jaume I. Finalment, a partir de les 12'30 hores, el mercat ambulant estarà obert a tots els veïns de Puçol.

Els projectes de desenvolupament d'Intermón Oxfam, les caravanes per a refugiats sahrauís d'ASOM, els fons d'emergència de Metges sense Fronteres i l'apadrinament de dos xiquets en col·laboració amb Ajuda en Acció són algunes de les Organitzacions No Governamentals amb les que el col·legi públic La Milotxa col·labora en les huit edicions anteriors, i també a elles anirà destinada la recaptació d'enguany.

23 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres