Una trentena d'alumnes protagonitzaran el primer viatge d'estudis de l'IES Puçol a Anglaterra

Una trentena d'alumnes protagonitzaran el primer viatge d'estudis de l'IES Puçol a Anglaterra

El pròxim mes d'octubre tindrà lloc el primer viatge d'estudis de l'IES Puçol a la ciutat anglesa de Bury St Edmunds. Uns 30 alumnes de 4t i primer de batxillerat seran els protagonistes d'esta “nova” experiència que, en paraules de Pilar Millán, directora de l'IES Puçol, “era  una necessitat per als nostres alumnes i una obligació per a nosaltres”.

La iniciativa s'emmarca en un projecte global que pretén que els alumnes i alumnes de l'Institut de Puçol disposen de totes les alternatives que una formació de qualitat exigix. Si ja era un centre de referència a la Comunitat Valenciana pels seus ininterromputs intercanvis amb instituts i col·legis de França al llarg d'una desena d'anys, ara es completa l'oferta amb el viatge al Regne Unit.

L'Institut de Puçol ha sigut reconegut per la Conselleria d'Educació com uns dels centres plurilingües de la Comunitat Valenciana ja que en ell s'estan impartint classes d'educació física en anglés. Recentment, el conseller d'educació, José Císcar va entregar a la directora el diploma acreditatiu que distingix als centres que formen part de la xarxa plurilingüe; açò suposa un avanç més en el procés de qualitat educativa iniciat per l'institut públic de Puçol.

Paral·lelament, s'està potenciant “l'Excel·lència” amb la col·laboració de l'Ajuntament. Per segon any consecutiu s'ha reconegut l'èxit acadèmic de més de cinquanta alumnes que van finalitzar el curs amb extraordinaris resultats. Tot això constituïx una bateria de mesures que pretenen, alhora que es dediquen tots els recursos necessaris per a atendre els alumnes amb dificultats, recolzar decididament als que demanden respostes educatives acords a unes expectatives molt més elevades.

A la pregunta de per què es du a terme a l'octubre l'esperat viatge d'estudis al Regne Unit, la directora comenta que es va optar per este mes per diverses raons, entre les que va destacar el fet de no interferir l'intercanvi amb França que es realitza a la primavera.

A més, a partir d'ara es pretén que l'intercanvi amb França siga l'única opció per a alumnes de 2n i 3r, mentres que a partir de 4t i en batxillerat podran optar i inclús compatibilitzar ambdós activitats. Es tracta també d'un mes en què l'activitat acadèmica no ha arribat encara a una intensitat elevada  i per tant afecta menys els alumnes.

Amb este tipus d'iniciatives, l'Institut demostra l'interés per proporcionar als jóvens de Puçol una ensenyança de qualitat d'acord amb els interessos que demanda la societat actual.

Informa: IES Puçol

534-ies_viaje_inglaterra-3


22 Agost 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres