Puçol reprén el contacte amb la Conselleria d'Infraestructures per a fer realitat el projecte del Camí la Mar

Puçol reprén el contacte amb la Conselleria d'Infraestructures per a fer realitat el projecte del Camí la Mar

Una de les inquietuds de Merche Sanchis després de la seua presa de possessió com a alcaldessa de Puçol el passat mes de juny, ha sigut reprendre aquells projectes urbanístics que es troben paralitzats.  El més significatiu pel seu import econòmic i perquè representa una aspiració històrica de la població és el Camí la Mar.

El Camí La Mar és hui per hui l'única manera d'arribar des del poble de Puçol a la seua platja, ja siga amb cotxe, bici o autobús: una vella carretera de direcció única, plena de clots i amb una séquia paral·lela al deteriorat asfalt.

Després d'intentar infructuosament reformar el Camí La Mar a finals del segle passat i en 2005, després de les obres de millora de la platja, la possibilitat de donar una solució definitiva va arribar a la primavera de 2009: la Generalitat Valenciana va llançar el Pla Confiança per a incentivar l'economia dels ajuntaments. A Puçol li corresponien 3.748.000 euros i el ple municipal va aprovar per unanimitat dedicar tots els diners a un projecte únic, reformar la sendera Mangraners, més coneguda com el Camí La Mar.

Ara l'equip de govern liderat per Merche Sanchis ha représ els contactes amb la Conselleria d'Infraestructures, en concret amb la seua titular Isabel Bonig, per a donar-li una espenta al projecte i que es faça per fi realitat una vella aspiració del municipi.

Fruit del dit contacte es va celebrar el passat 8 d'agost a Puçol una reunió a la què van assistir, per part de l'ajuntament l'alcaldessa Merche Sanchis, el regidor d'urbanisme Chimo Galcerà, l'arquitecta municipal Mª Jesús Camacho i la responsable de l'àrea d'urbanisme Esperanza Abril i per part de la conselleria Octavio Salines, tècnic de d'Infraestructures encarregat de supervisar el projecte.

Amb tota la documentació i plànols sobre la taula, es va parlar de l'estat en què es troba l'expropiació dels terrenys, les modificacions sobre el projecte inicial i els passos a continuar perquè les obres s'inicien en el termini més breu possible.

“Estem molt satisfets amb esta primera presa de contacte”, assenyalava l'alcaldessa Merche Sanchis, “ja que hem trobat una molt bona predisposició per part de la Conselleria per a portar cap endavant el projecte. Es tracta d'un expedient que portava dos anys parat i que ara per fi veiem amb possibilitats de convertir-se en realitat”.

Però perquè puguen iniciar-se les obres, és necessari que finalitze l'expropiació dels terrenys amb el vistiplau de la Conselleria de Medi Ambient, fase que es troba ja prou avançada.

Serà a mitjan setembre quan tinga lloc una reunió de representants de l'Ajuntament de Puçol amb Vicente Domine (director general d'obres públiques, projectes urbans i vivenda) i Alfredo González (director general de medi ambient) per a concretar els detalls que calga tindre en compte perquè les obres s'inicien abans de gener del 2012 per a, d'esta manera, no perdre la subvenció que concedix la Generalitat Valenciana per a escometre el projecte.

536-el_cami_la_mar

 

15 Agost 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres