Orxata, croissants i discomòbil, la combinació perfecta per a posar fi a l'Escola d'Estiu

Orxata, croissants i discomòbil, la combinació perfecta per a posar fi a l'Escola d'Estiu

Tots els alumnes de l'Escola d'Estiu 2011 es van reunir l'últim divendres de juliol en La Milotxa per a disfrutar en comunió de la gran festa final. Entre orxata, alguna cosa de menjar i música es tancava l'última edició que ha comptat amb tallers participatius, teràpia de musicologia, cine, teatre, contacontes, excursions… i molt més.

El passat 29 de juliol l'Escola d'Estiu va posar fi amb tots els luxes a la seua edició d'este estiu 2011 amb una gran festa en el col·legi La Milotxa. En este xicotet festival es van reunir els alumnes de l'Escola d'Estiu, des dels més menuts fins als mes majors, junt amb els monitors, coordinadors, tècnics de l'Ajuntament i autoritats.

Va començar a mitjan matí amb una discomòbil a càrrec de Miguel Lajara, allí xicotets i grans ho van passar en gran movent els malucs al ritme de la música i jugant amb pistoles d'aigua per a alleujar la calor de l'estiu. A més, gràcies a la donació de 70 litres d'orxata per Orxata Juan's i un muntó de brioxeria de Bimbo, els xiquets van poder agafar forces durant l'esmorzar per a afrontar la resta del dia.

D'una banda, al llarg de tot el mes de juliol, al voltant d'uns 283 xiquets d'educació infantil i primària, repartits entre els col·legis Lluís Vives i La Milotxa respectivament, han disfrutat i aprés en contacte amb la natura.

La temàtica, entorn de la que han girat les activitats, ha sigut la història. Així cada setmana s'ha correspost a una època històrica: Edat Antiga, Edat Mitjana, Renaixement i Edat Moderna i Contemporània.

Com a novetat d'esta edició, respecte a les anteriors, és que els alumnes del col·legi Lluïu Vives han realitzat eixides i excursions que han compaginat amb tallers: han anat amb bicicleta a la platja de Puçol, amb tren al mercat del Cabanyal, a l'institut a fer esport, al parc aquàtic Segóbriga Park, a la Costera i també al mercat ambulant dels dimarts a Puçol on van muntar una parada i van vendre les seues manualitats a canvi de la voluntat.

Als xicotets de La Milotxa també se'ls ha donat una miqueta més de llibertat i han eixit a la ludoteca situada en l'Espai Social Martínez Coll i a la Casa de Cultura. A més, van realitzar un taller de trufes i un altre d'educació vial organitzat pels monitors.

D'altra banda, els alumnes de l'Escola d'Estiu d'ADIS (Associació de Discapacitats de Puçol) s'han repartit en distintes àrees, entre la platja i el Poliesportiu municipal i han realitzat activitats distintes.

D'una banda, el grup dels majors, format per alumnes d'ADIS i del PCPI (Programa de Qualificació Professional Inicial), ha realitzat tasques de jardineria senzilles pels matins amb la finalitat de mantindre la platja en bon estat, netejant plàstics i papers, mantenint les rotondes, plantant o retallant tanques… Al finalitzar, els alumnes esmorzaven i es dirigien a la piscina municipal per a prendre un bany i a continuació a realitzar tallers d'higiene o cultura general en l'Espai Social Martínez Coll.

D'altra banda, els alumnes de mobilitat més reduïda han realitzat jocs adaptats i teràpia de musicologia en el Poliesportiu municipal junt amb cinc professors de Phi Educacional i una estudiant en pràctiques, els que han sigut els encarregats d'acompanyar-los durant tot el mes en este procés d'aprenentatge.

En paraules de Jessica Ríos, coordinadora en el col·legi Lluïu Vives, “l'Escola d'Estiu ha sigut tot un èxit, activitats com l'eixida a la platja han servit, a més de per a disfrutar i passar-ho bé, també per a donar més independència als xiquets i, per tant, més seguretat en ells mateixos”.

“Com tots els anys la valoració de l'Escola d'Estiu ha sigut molt positiva. Els alumnes han aprés molt i s'ho han passat molt bé amb totes les activitats. I, a més, els pares han pogut continuar amb la seua rutina sense preocupar-se durant unes hores pel cuidat dels xiquets, ja que l'Escola d'Estiu és un bon espai lúdic i d'aprenentatge  perfecte on deixar-los en hores de treball”, va argumentar Eloísa Rosa, regidora de benestar social.

De cara a l'any que ve, s'espera que “s'apunten encara més xiquets i es continuen programant activitats fora dels tallers, i que són de gran acceptació per part dels alumnes i els pares”, com va comentar Merche Sanchis, l'alcaldessa.

Informa: Lucía García

494-clausura_escola_estiu-1

fotos_noticia


14 Agost 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres