Fundació Phi i el missioner Ángel Becerril es reunixen amb l'alcaldessa

Fundació Phi i el missioner Ángel Becerril es reunixen amb l'alcaldessa

La Fundació Phi i el Pare Ángel Becerril es van reunir amb l'alcaldessa Merche Sanchis, aprofitant la visita del sacerdot a la fundació. El diocesà va parlar dels seus projectes i va agrair a l'Ajuntament la seua col·laboració, a través del mercat ambulant solidari de desembre, amb el programa d'escolarització que realitza a Tailàndia. Es va anticipar per a desembre una reemplaçament edició del mercat ambulant.

Membres de la Fundació Phi en companyia del Pare Ángel Becerril, missioner de l'Institut Espanyol de Missions Estrangeres (IEME), es van reunir el passat 2 d'agost amb l'alcaldessa Merche Sanchis. La raó d'esta trobada va ser la visita a Puçol del sacerdot, qui va aprofitar el seu viatge a Espanya per a visitar la fundació, que du a terme el Programa d'Actuació Tailàndia i recapta fons per a recolzar la seua obra social, així com agrair el suport rebut en tot moment per l'Ajuntament de Puçol.

Ángel Becerril és natural de Palència i porta des de 1956 dedicant la seua vida al servici dels més afavorits. Ha sigut reconegut per El Mundo com un dels 100 sants encara vius. Este sacerdot va exercir la seua labor com a missioner a Zimbabwe durant 25 anys; després va treballar a Perú per a l'Obra de Cooperació Sacerdotal Hispà Americana (OCSHA) i posteriorment, va ser enviat a Tailàndia fa ja més de dos dècades, on intenta mantindre l'escolarització d'adolescents fins als díhuit anys d'edat.

La Fundació Phi, entitat sense ànim de lucre d'àmbit estatal, participa en distints projectes encaminats a col·laborar amb l'entorn social ajudant als més desfavorits.

La fundació disposa d'un programa d'apadrinaments en què organitza la col·laboració entre grups de particulars i persones desfavorides ajudant en assistència sanitària, obtenció de llicències, procediments administratius i judicials…

Com últimes actuacions a destacar, al maig del 2011, un grup de col·laboradors de la fundació van començar a acudir setmanalment al Mercat Costa València, SA. (MERCOVASA) en el Puig recorrent les parades i sol·licitant aliments en bon estat que anaren a ser retirats per a repartir-los entre distintes famílies que passen una situació econòmica extrema.

D'altra banda, la fundació presta ajudes econòmiques a persones desfavorides del seu entorn més pròxim i també a distintes organitzacions amb activitats afins als fins fundacionals, com ara Greenpeace, Justícia i Pau, Intermón Oxfam, Médicos Sin Fronteras, Aminstía Internacional o Aldeas Infantiles SOS d'Espanya.

També realitza el programa Philantropia per mitjà del que distints particulars de forma altruista col·laboren en la recaptació de fons per a destinar-los a projectes específics d'ajuda humanitària en distintes parts del món com Zimbabwe, Índia, Bangladesh i Tailàndia, projecte en què treballa el Pare Ángel Becerril.

Dins d'este programa s'inserix el mercat ambulant solidari que la fundació ha realitzat consecutivament a Puçol des de l'any 2007. La quarta edició va tindre lloc del 4 al 8 de desembre del 2010 en la plaça del País Valencià. En esta iniciativa solidària es venia roba, llibres, electrodomèstics, articles de decoració, bijuteria, fruites i verdures ecològiques, complements, joguets, mobles i molts més productes.

A més, el mercat ambulant va comptar amb actuacions musicals, un parc infantil de 290 metres quadrats, malabaristes, tallers esportius, culturals i ecològics i inclús un restaurant solidari amb productes de distintes zones de la geografia espanyola.

El mercat ambulant benèfic va rebre el suport de l'Ajuntament de Puçol i la participació de 125 empreses privades de diferents sectors, que van cedir gratuïtament els seus productes sense cap tipus d'interés. Més de 70 voluntaris van treballar en l'organització i muntatge del mercat ambulant. I, com en les anteriors edicions, els veïns del municipi van participar amb les seues compres i es van recaptar més de 11.000 euros.

Els fons van ser destinats al projecte de cooperació que el diocesà du a terme a Tailàndia. Actualment els esforços estan centrats a ajudar a mantindre l'escolarització d'adolescents fins als seus díhuit anys d'edat. Es concedixen micro crèdits a les famílies més pobres per a previndre que les menors d'edat caiguen en les xarxes de prostitució infantil.

El Pare Ángel Becerril va afirmar que “l'abandó de l'escola als catorze o quinze anys és freqüent i produïx una situació laboral de menors amb greu risc de caure en la prostitució. Una escolaritat fins als díhuit anys garantix una estabilitat i dignitat per als que s'incorporen a la societat”.

D'esta manera, a la reunió amb l'alcaldessa van assistir el president i també representants i col·laboradors del Patronat i del Comité Executiu de Fundació Phi.

Merche Sanchis va declarar: “estic encantada de rebre la visita del Pare Ángel Becerril, ja que és un gran exemple de solidaritat. M'agradaria animar a la Fundació Phi a presentar el seu projecte a l'Ajuntament, ja que anualment es presenta una convocatòria d'ajudes i subvencions per a projectes internacionals de cooperació al desenvolupament”.

A més de parlar dels projectes solidaris que el sacerdot està duent a terme en els països més pobres i els agraïments al consistori, també es va concretar en la reunió que, al desembre del 2011, es realitzarà la quinta edició d'este mercat ambulant solidari a benefici de la Fundació Phi amb la mateixa finalitat.

Informa: Lucía García

530-reunion_fundacion_phi-2

 

04 Agost 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres