Un acte de recepció dóna la benvinguda als xiquets sahrauís

Un acte de recepció dóna la benvinguda als xiquets sahrauís

El 13 de juliol set xiquets sahrauís procedents de camps de refugiats van ser rebuts en l'Espai Social La Barraca. Les autoritats van agrair la solidaritat d'estes famílies com a exemple a seguir, ja que gràcies a ells estos xiquets passaran un estiu aprenent i divertint-se en un ambient distint.

La vesprada del passat 13 de juliol va tindre lloc en l'Espai Social La Barraca la recepció dels xiquets sahrauís que, com cada estiu, arriben a Espanya amb il·lusió per a ser acollits per famílies de Puçol. Enguany s'ha rebut a set xiquets, procedents de campaments de refugiats del Sàhara, que passaran uns mesos de juliol i agost, encara que calorosos, sempre una miqueta més frescos i plens de diversió a Puçol, amb l'afecte i l'amor de les seues famílies d'acollida.

L'acte de recepció va ser inaugurat per Sara Lleó, la presidenta d'ASOM (Associació de Solidaritat amb el Món), qui va donar la benvinguda a tots els assistents. Posteriorment va ser el torn de  Muhammad El Mamun, delegat del Front Polisario per a la Comunitat Valenciana, qui va fer un agraïment a totes les famílies acollidores explicant que “es tracta d'un exemple de solidaritat a seguir, ja que els espanyols porten ajudant des de fa 35 anys al poble sahrauí a sobreviure”.

“Esperem que passen dos mesos amb nosaltres molt bonics, aprenent i passant-s'ho bé al mateix temps” va explicar Eloísa Rosa, regidor de benestar social. Finalment, Merche Sanchis, l'alcaldessa de Puçol, va dir que “farem oblidar els xiquets eixe patiment de la seua vida diària, un problema que persistix des dels anys 60”. També va voler deixar molt clar que “l'Ajuntament continuarà lluitant pel Sàhara i per totes eixes persones que dia a dia ho estan passant malament”.

Després de finalitzar el discurs, els xiquets, però també els majors, van poder disfrutar d'un berenar amb cuquets, papes i refrescos en companyia. La felicitat es deixava veure a través dels somriures de cada un dels set xiquets que enguany disfrutaran d'un estiu inoblidable a Puçol acompanyats de les seues segones famílies.

Informa: Lucía García

499-Recepcion_ninos_sahara-1

 

22 Juliol 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres