El dinar per als majors, en les festes de setembre, costarà un preu simbòlic

El dinar per als majors, en les festes de setembre, costarà un preu simbòlic

Es tanca la programació de les festes patronals i alguns actes es veuen subjectes a modificacions. El tradicional dinar per als majors tindrà un preu simbòlic per a poder sufragar els gastos que comporta. Benestar Social se centrarà en altres serveis destinats a majors com el suport a domicili, menjars a casa, teleasistencia…

Enguany les festes patronals celebrades al setembre ja tenen la seua programació tancada. Com tots els anys, l'estructura habitual dels actes de festes es manté i no desapareix cap acte dels què any rere any es vénen celebrant. No obstant, alguns actes han pogut patir modificacions respecte a anys anteriors.

Tal és el cas del dinar en homenatge als majors que s'inclou en la programació de festes, ja que la inscripció passarà de ser gratuïta a costar una quantitat simbòlica de 10 euros. La raó que ha portat a la regidoria de benestar social a realitzar estos canvis és que no es tracta d'un servici de primera necessitat i posats a prioritzar és més necessari i important donar serveis assistencials per a persones dependents.

Eloísa Rosa, regidora de benestar social afirma que “la crisi ens afecta tots i cal acostar el muscle”. A pesar del preu simbòlic que s'ha establit per a poder celebrar este acte, esta mesura no cobrix ni la mitat del gasto que implica el dinar, ja que a més del menú inclou el tradicional ball amb orquestra. “En el pressupost d'enguany estava prevista una partida de 12.000 euros i s'estima que acudisquen entre 800 i 900 persones com en anys anteriors, la qual cosa ascendiria a 24.000 euros que no existixen en la partida. D'esta manera és necessari establir un preu si volem continuar realitzant l'acte”, explica Eloísa.

D'altra banda, amb els avanços i el desenvolupament, l'esperança de vida és més alta, i es presten serveis cada dia a un nombre més gran de persones. Açò implica que la regidoria de benestar social es focalitze més en altres serveis destinats als majors com el suport a domicili, menjars a casa, teleasistencia, activitats en el CEAM, l'Espai Social de Majors i gestionar la llei de la dependència.

El dinar tindrà lloc els dies 31 d'agost i l'1 de setembre en el restaurant Bar Puzol. Les inscripcions seran del 22 al 24 d'agost de 17 a 20 hores en el CEAM, l'Espai Social de Majors en la plaça de País Valencià.

Informa: Lucía García

503-eloisa_rosa

 

21 Juliol 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres