Tomás Esteve, la lluita contra la paràlisi cerebral continua gràcies a la solidaritat del seu poble

Tomás Esteve, la lluita contra la paràlisi cerebral continua gràcies a la solidaritat del seu poble

Ja ho van fer en Nadal, després al gener, i l'experiència va funcionar. Van prometre llavors que hi hauria una nova edició i així va ser. Al juny, en el carrer La Barraca, amics i familiars van col·laborar en la lluita contra la paràlisi cerebral que patix Tomás Esteve… però la lluita continua.

Després de l'èxit del mercat ambulant solidari realitzat al desembre en el carrer La Barraca, organitzat pels amics i familiars de Tomás Esteve, van ser moltes les associacions que van voler sumar-se a la lluita del xicotet Tomás.

Aprofitant l'estrena del nou circuit del Club Puçol Radiocontrol, al gener es va celebrar una carrera benèfica de buggies i truggies per a obtindre fons destinats a Alba Pérez i Tomás Esteve, malalts de càncer i paràlisi cerebral, respectivament.

La tercera jornada d'ajuda ha arribat al juny. L'objectiu, recaptar fons per a costejar el viatge que Tomás Esteve ha de realitzar cada sis mesos a Filadèlfia, i així continuar amb la seua lluita contra la paràlisi cerebral.

En este mercat solidari d'estiu es van oferir tot tipus de productes: hi havia una taula amb coses per a la llar i productes de drogueria, llibres, joguets, bijuteria, i una secció amb roba, sabates i bosses de mà. Tot el material posat en venda provenia de donacions realitzades per veïns del poble i amistats de les voluntàries que van treballar en el mercat ambulant durant tot el cap de setmana.

Els diners recaptats va destinat a pagar el cost del viatge i el tractament, de més de 6.000 euros, que Tomás ha de realitzar a Filadèlfia, normalment cada mes de març i octubre, per a sotmetre's a un complex procediment que, de moment, és l'únic efectiu contra la paràlisi cerebral.

Si en l'edició anterior es van arreplegar 1.256 euros, que es van donar a Alba Pérez i Tomás Esteve, en esta segona la xifra ha arribat els 1.600 euros, encara que, com explica Inma Bosch, amiga i voluntària de la família de Tomás, “vam invertir dotze hores més que la vegada anterior”.

No obstant això, els familiars i amics de Tomás estan molt contents amb la quantitat arreplegada i creuen que el temps i l'esforç dedicat ha merescut la pena, ja que la situació econòmica no ajuda i és necessari realitzar este tipus d'esdeveniments. Inma destaca que hi ha hagut una gran implicació per part dels assistents: “La gent ha sigut molt amable i, després de comprar, tornava amb més coses per a anar alimentant el mercat ambulant; a més preguntaven on podien anar fent donacions per al pròxim”.

Per això, després de finalitzar l'esdeveniment amb èxit, es va posar data a una nova edició, que es realitzarà el 10 i l'11 de desembre. Les donacions per a este nou mercat ambulant solidari poden realitzar-se ja a casa d'Inma, en el carrer La Barraca núm. 2.

Ara, Mari Paz Esteve, la mare de Tomás, prepara amb il·lusió el viatge que haurà de realitzar a l'octubre i que ha pogut finançar-se en part gràcies als diners arreplegats en els mercats ambulants solidaris convocats per amics i familiars, en els que han participat molts veïns de la població.

Informa: Lucía García

405-tomas_esteve_y_su_madre-1

 

 

14 Juliol 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres