L'agència Amics organitza un curs per a facilitar la integració dels immigrants a Puçol

L'agència Amics organitza un curs per a facilitar la integració dels immigrants a Puçol

Un curs d'acollida per a immigrants facilitarà la integració i el coneixement de la cultura, la llengua i la història del municipi. L'objectiu d'esta primera experiència és oferir formació i informació als immigrants que vullguen realitzar tràmits de residència o inclús adquirir la nacionalitat espanyola.

 

L'agència Amics, des de l'àrea de servicis socials, ha posat en marxa una escola d'acollida que tindrà lloc de l'11 al 22 de juliol en l'aula Amics, dins del propi Centre d'Acollida d'Immigrants, l'horari és de dilluns a divendres de 17:00 a 21:00 hores. El curs va dirigit a tots aquells els immigrants que estiguen interessats a integrar-se en la vida quotidiana de Puçol.

Segons explica Amparo Ferrer, tècnic d'Amics, “la finalitat és conéixer la cultura, la llengua, la història i informació pràctica del municipi, així com també la integració i participació dels immigrants en la societat. A més, està íntegrament finançat per l'Ajuntament de Puçol”.

El curs té una duració de 40 hores i es dividix en quatre àrees. En primer lloc, l'àrea que correspon al coneixement de les llengües oficials, castellà i valencià. En segon lloc, una introducció i coneixement general sobre la història de la Comunitat Valenciana, Espanya i també la Unió Europea. En tercer lloc, nocions sobre legislació, drets, deures i reglament d'estrangeria. Finalment, la quarta part estarà dedicada a oferir informació pràctica i recursos estris dels que posa a disposició el municipi per als immigrants.

La formació és aconsellable i es recomana a tots aquells immigrants que vullguen sol·licitar els tràmits d'arrelament, residència, nacionalitat i també gestions relacionades amb estrangeria.

Este curs, que es desenrotlla per primera vegada en la població, sorgix com a resposta a les exigències de la Generalitat Valenciana, que requerix una justificació de les vinculacions per part dels immigrants en l'entorn social.

Si tot funciona com està previst i té una àmplia acceptació, des de l'agència Amics organitzarem més edicions en un futur pròxim”, finalitza Eloísa Rosa, regidora de servicis socials.

Informa: Lucía García

465-eloisa_rosa-2

 

06 Juliol 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres