Setmana taurina (4): dilluns 20, la nit en què Alcarreño es negava a abandonar la plaça

Setmana taurina (4): dilluns 20, la nit en què Alcarreño es negava a abandonar la plaça

El nostre cronista taurí continua el seu minuciós repàs a la IX Setmana Taurina, amb cròniques de cada una de les sessions vespertines i nocturnes. Quart article, centrat en la ramaderia de Jaume Doménech, que va fer doblet a la vesprada i a la nit, junt amb Moncada agrícola.

Bona, en línies generals, l'actuació del bestiar de la Ramaderia Doménech, en la vesprada del dilluns 20 de juny.

El ramader d'Almenara, Jaume Doménech, propietari d'esta divisa, va participar en el concurs amb les vaques següents: Navarra, Exploradora, Norteña, Begoña, Serpentina i Avispilla, a més de Reina, fora de concurs, el bou Lucerito i el jònec Camillero, que, junt amb la vaca Begoña, van ser els més destacats dins del bon nivell oferit pel conjunt de caps d'esta vesprada taurina.

La parella participant en el concurs de movedores estava formada per José María El Chipu, de Cheste, i Juan José Majete, de Puçol.

Poc que destacar del que vam veure la nit del dilluns, que va començar amb l'embolada del bou Rumboso, de la Ramaderia Doménech, patrocinada per la penya Arrós en llebre, sent els components de la mateixa penya els encarregats de l'embolada.

A continuació, es van soltar caps de la ramaderia Moncada Agrícola, en concret les vaques Compuesta, Chineta, Billetera, Maravilla i Alegría, junt amb el bou en puntes Solitario i al bou embolat Alcarreño.

Destacar l'actuació d'este últim bou, no per la seua bravura precisament, sinó per les dificultats que va oferir per a ser tancat després de la seua actuació, al fer cas omís dels esquellers i pastors, a més dels propis aficionats que es van sumar a esta difícil labor.

Finalment es va culminar el tancament amb la solta d'unes vaquetes junt amb els esquellers i, després de diversos intents, van poder tancar este testarrut animal.

Animal que va estar patrocinat per la penya Ja estem açí, sent la quadrilla d'Emboladors de Rafel l'encarregada de la seua embolada.

Informa: Salva Almenara Marsaga
Fotos: Javi Sebastiá (www.mesbou.es)

435-embolado_alcarrenyo

 

04 Juliol 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres