Més de nou milions d'euros per a desviar el barranc que travessa Puçol

Més de nou milions d'euros per a desviar el barranc que travessa Puçol

Més de nou milions d'euros costarà la canalització dels barrancs de Puçol i El Puig, una obra que està duent a terme la Conselleria d'Infraestructures i Transports des del passat mes de novembre. Una vegada eliminada la possibilitat d'inundacions en este barranc que travessa el nucli urbà, l'Ajuntament de Puçol el destinarà a zones verdes i d'aparcaments.

Enrique Ortiz e Hijos, SA és l'empresa que està duent a terme les obres de canalització del barranc Pascual, en el terme municipal de Puçol, i el seu enllaç amb el barranc del Puig. Esta obra permetrà desviar l'aigua que baixa de la serra Calderona i les urbanitzacions Alfinach i Els Monestirs, i evitarà les grans revingudes en el centre del nucli urbà de Puçol, que en èpoques de gota freda han provocat de vegades la inundació del barranc i els seus voltants.

L'obra, amb un cost previst de 9.255.500 euros, té un termini d'execució de tretze mesos, pel que s'espera que a finals de 2007 puga estar finalitzada. Tot el projecte va a càrrec de la Conselleria d'Infraestructures i Transports a nivell econòmic.

''La canalització consta de tres fases'' -explica Mariano Sanchis, regidor d'Urbanisme-. ''D'una banda, l'adequació i neteja del barranc Pascual, que baixa des de la Calderona arreplegant l'aigua de les pluges; d'un altre, enllaçar este barranc amb el del Puig a partir de la rotonda construïda en l'antiga carretera de Barcelona; finalment, per a poder acollir una quantitat d'aigua major, el barranc del Puig està sent netejat de males herbes i es procedirà a una millora del seu canalització fins al mar''.

Amb esta mesura, el llit d'aigua que es mantindrà en èpoques de pluja a Puçol a penes arribarà al 15% de l'actual, ja que només desembocaran-hi les aigües pluvials de les avingudes Alfinach, Molí de Vent i Mallaeta.

Una vegada finalitzada l'actuació de la Conselleria, l'Ajuntament de Puçol iniciarà una segona etapa, consistent a recuperar els terrenys del barranc al seu pas pel nucli urbà per a dedicar-lo a l'ús i gaudi dels ciutadans. ''Actualment el barranc pertany a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i qualsevol iniciativa per al seu futur passa ineludiblement pel desviació previ de les aigües al barranc del Puig'', continua explicant el regidor. ''Però una vegada desviada l'aigua i recuperat el barranc, convocarem un concurs d'idees per a veure quin ús donem al barranc''.

Un concurs d'idees en el qual es contempla com a objectius clars la creació de zones d'aparcament en el centre del nucli urbà, ja que el barranc discorre al costat de l'eix comercial més important de la població, format pels carrers Sants Teresa, La Barraca i Ildefonso Ferro, i les avingudes Alfinach, Molí de Vent i València.

Desviació del trànsit i zona verda

Però també una part estarà destinada a usos esportius i zona verda, ja que la seua ubicació geogràfica permetrà dotar d'un nou pulmó verd a la població, per al que serà imprescindible la desviació de part del trànsit que actualment travessa el nucli urbà amb direcció a les urbanitzacions.

El desviació del trànsit entre la platja, València i les urbanitzacions s'aconseguirà amb l'entrada en funcionament d'una circumval·lació que voreja el nucli antic i les noves zones urbanitzades de Santigons i La Barraca, enllaçarà amb la zona de l'institut i les urbanitzacions. Gran part d'esta circumval·lació ja està en marxa i només queda pendent la construcció d'una rotonda que enllaç les zona de La Barraca amb l'antiga carretera de Barcelona. Esta rotonda, que s'ubicarà precisament damunt de l'actual barranc, podrà executar-se quan finalitzen les obres de desviació de l'aigua, també serà assumida econòmicament per la

22 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres