Puçol viatja a Noisiel i, per primera vegada, l'intercanvi podrà seguir-se dia a dia per Internet

Puçol viatja a Noisiel i, per primera vegada, l'intercanvi podrà seguir-se dia a dia per Internet

Del 22 al 27 de juny, una representació de veïns i autoritats de Puçol viatgen a Noisiel, per a celebrar la festa de l'estiu, corresponent a la visita realitzada a la nostra població per veïns francesos durant les passades Falles. La visita servirà per a posar en marxa una web dedicada als intercanvis, on els participants publicaran els seus records i fotos.

El dimecres 22 de juny, un total de 25 veïns de Puçol viatgen a Noisiel com a part del programa d'agermanament entre ambdós poblacions. Els representants del poble francés van estar a Puçol durant les passades falles i ara toca tornar la visita.

Per a organitzar tots els detalls del viatge, dijous passat 16 es van reunir en la sala d'actes de l'ajuntament amb Eloísa Rosa (regidora d'agermanaments), Mavi Galcerá (la tècnic encarregada d'organitzar el viatge) i Manolo Piñol (anterior regidor responsable del tema, que va ser qui va deixar canalitzat el projecte).

La gran novetat respecte a anteriors viatges, tant a Noisiel com a Allumiere (a Itàlia) o Miajadas (a Extremadura), els altres pobles agermanats amb Puçol, és que en esta ocasió el viatge es realitza amb avió: “De fet, resulta més barat que tindre un autobús i dos conductors contractats les vint-i-quatre hores al dia durant una setmana, el cost de la qual se situava en els sis mil euros”, explica Mavi Galcerá. “Al no omplir un autobús, el preu per persona ix més barat viatjant amb les companyies d'avió de baix cost”.

A més del repàs a les necessitats tècniques del viatge (com la grandària de les maletes o la necessitat portar la targeta sanitària internacional), la reunió va permetre a Eloísa Rosa presentar-se com a nova regidora (encara que ja és veterana en la matèria: va ser la responsable d'agermanaments fa anys) i recordar les seues anteriors visites a Noisiel, una població que va vore per primera vegada en 1994, llavors com a representant de l'associació d'ames de casa Tyrius, i després altres vegades.

Per la seua banda, Manolo Piñol, que ha estat present en la firma de l'agermanament amb totes les poblacions agermanades, ja ha visitat Allumiere i Miajadas, “però mai he pogut anar a Noisiel per distintes circumstàncies, així que tenia especial interés a conéixer el poble francés. Això sí, esta vegada sense responsabilitats, ja que acudisc com un veí més, no com a regidor, la qual cosa em permetrà disfrutar de la vida familiar més que dels actes oficials, una cosa que permet conéixer més a fons qualsevol cultura”.

Perquè el seguiment siga complet, també l'Emissora Municipal de Televisió i el Departament de Comunicació estaran presents en el viatge: un ampli reportatge en vídeo i una nova pàgina web són els objectius a cobrir per ambdós tècnics.

Volem potenciar la participació dels veïns en la web municipal”, explica Eloísa Rosa. “Per això, seguint el model que ja hem aplicat amb les associacions de dones i de jubilats, crearem una mini web nova dedicada als intercanvis i començarem amb el de Noisiel: en ella incorporarem els textos i les fotos que ens vagen fent arribar els veïns que han participat en anteriors visites i també en esta”.

Una mini web que podrà visitar-se a partir del 23 de juny, coincidint amb el viatge dels veïns de Puçol a la ciutat francesa. Però no sols publicarà dia a dia articles i fotos amb les incidències del viatge, sinó que també volem recuperar la història dels intercanvis entre Noisiel i Puçol.

Si tu has acollit en ta casa intercanvis o has viatjat en anteriors edicions, ara tens l'oportunitat de publicar les teues impressions i aquelles imatges de què guardes un especial record: envia els teus textos i fotos a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. i col·labora en la pàgina web del teu poble.

424-eloisa_rosa-mavi_galcera

quepaso portada 1

Altres