La Unió Democràtica de Pensionistes rendix homenatge a Juan Martínez i Aniceta Pardo

La Unió Democràtica de Pensionistes rendix homenatge a Juan Martínez i Aniceta Pardo

El col·lectiu de la tercera edat va organitzar per primera vegada una setmana cultural per a despedir el curs abans de la parada estiuenca i, a més, en el menjar que va posar punt final a la mateixa va haver-hi sorpresa: un homenatge al campió de petanca més veterà de l'associació i a la seua esposa.

El dijous 2 de juny la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP) rubricava la seua primera setmana cultural amb un dinar de germandat en el Restaurant Puzol. Després de la xarrada de la Guàrdia Civil, els tornejos de petanca i dòmino, i la pel·lícula El gran Vázquez, projectada en La Barraca, els socis es reunien un any més per a despedir la temporada abans de l'estiu.

Però no és un adéu, sinó un fins després. La UDP tornarà a col·laborar en les festes populars i patronals de setembre, i organitzarà nous viatges, nous campionats i tot allò que permet als iaios de Puçol disfrutar d'una jubilació activa plena il·lusions al seu dia a dia.

Agustín Segundo, president de l'associació, va començar l'acte demanant un minut de silenci “per a Miguel, que diumenge passat estava disfrutant amb nosaltres de distintes activitats i va morir el dimarts. També per a la resta de membres de la UDP que han mort al llarg de l'any”.

Després del sentit homenatge, Agustín va reclamar la presència de José Pinto, el president comarcal de la UDP, qui va destacar “el bon ambient i solidaritat que es viu entre els socis, tant a nivell local com comarcal”.

També van estar presents distints representants de l'ajuntament, els que van apostar per un futur en què les dos associacions de jubilats i pensionistes de Puçol, la UDP i ASVAT, treballen junts en un projecte únic.

L'encara alcalde José Vicente Martí, en un discurs que no era un fins després, sinó un autèntic adéu, va reconéixer que “ser alcalde no és fàcil, perquè hi ha moltes coses dures. Però també hi hi ha alegries i estes dinars i berenars amb els col·lectius de la tercera edat són d'eixos moments que portaré sempre amb mi. Heu treballat molt i ara vos toca disfrutar, així que a donar bona compta del menjar”.

I, quasi com si d'una orde es tractara, recordant el refrany tan utilitzat en estos casos (“A la taula i al llit al primer crít”), els més de dos-cents assistents van donar bona compta d'un menú variat, encara que amb les pertinents excepcions per a aquells que tenen problemes de sucre, de sal, de sobrecàrrega, de… bo, alguns van tindre menú especial, però tots van disfrutar igualment de la vetlada festiva.

Encara que disfrutar, el que es diu disfrutar, qui més el va fer va ser Juan Martínez, el membre en actiu més veterà de la Unió Democràtica de Pensionistes, que als seus 88 anys encara guanya tornejos de petanca i dòmino, com va tornar a demostrar en la setmana cultural. Perquè l'homenatge fóra complet, també la seua esposa Aniceta Pardo, de 79 anys, va rebre un detall i l'afecte dels seus companys.

I després tots a ballar… mentres el cos aguante.

389-minuto_silencio

fotos_noticia

 

15 Juny 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres